Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului!

177 0

La 40 de zile de la Înviere, Iisus Hristos s-a înălțat la ceruri. Semnificația întrupării, crucificării și Înălțării este aceea că aceia care se jertfesc pentru Dumnezeu vor dobândi viață veșnică. Recunoscând că această credință ortodoxă se împletește cu existența neamului românesc, în 1920 s-a hotărât ca Ziua Eroilor – a tuturor celor care și-au dat viață de-a lungul istoriei pentru nația română – să fie sărbătorită de ziua Înălțării Domnului. Anul acesta praznicul Înălțării Domnului este pe 13 iunie și tot atunci îi sărbătorim pe eroi.

Autoritățile centrale și locale organizează comemorări, depuneri de coroane, iar Biserica face slujbe în toate lăcașurile de cult pentru a-i pomeni pe cei care s-au jertfit pentru țară.

Pe umerii și sângele Eroilor stă înălțarea României. De aceea eroii nu mor niciodată, trăiesc veșnic în cinstirea neamului nostru.

Vă chem să ne aplecăm frunțile și să ne rugăm cu respect și mulțumire rugându-l pe Bunul Dumnezeu să-i țină pe eroii noștri alături de cei drepți în împărăția sa, iar pe noi să ne ajute să fim demni de sacrificiul lor!

 

Deputat Cristian Buican

Articole asemănătoare

Pe 20 mai 1388, într-un Hrisov de danie pentru Mănăstirea Cozia al voievodului Mircea cel Bătrân, sunt menționate localitățile, Râmnicu Vâlcea, Călimănești și Orlești

Postat de - 20 mai, 2023 0
FacebookTwitter 1388 | 20 MAI | 2023 𝟔𝟑𝟓 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚 𝐚𝐭𝐞𝐬𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐨𝐜𝐮𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫ă 𝐚 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢𝐭ăț𝐢𝐥𝐨𝐫 #𝐑â𝐦𝐧𝐢𝐜𝐮𝐕â𝐥𝐜𝐞𝐚, #𝐂ă𝐥𝐢𝐦ă𝐧𝐞ș𝐭𝐢 ș𝐢…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *