Semne Identitare – Expoziție Colectivă de Arte Vizuale

794 0

1 Decembrie

Am primit invitația, cu plăcere, ca de fiecare dată și, am participat la un frumos eveniment  organizat de Filiala Rm. Vâlcea a UAP din România,  în seara zilei de 1 Decembrie 2020. Am putut astfel sa sărbătorim într-un mod plăcut și inedit împreună cu artiști vizuali de marcă,  Ziua Națională a României. În ciuda pandemiei și a problemelor provocate de aceasta, am fost părtași la o „cură” de frumos și de cultură. La ora  17 : 00 a avut loc deschiderea  unei expoziții devenite tradiție pentru artiștii și publicul de artă din Vâlcea: „Semne Identitare”.

De asemenea, a avut loc un Concert Festiv al Filarmonicii „Ion Dumitrescu”, transmis prin Facebook la ora 18 : 00. Concertul Festiv  a fost oferit de Corul Euphonia și de Orchestra de suflători a filarmonicii.

Muzica și culoarea au putut fi savurate  separat de această dată, din cauza măsurilor de prevenție impuse de pandemie.

Anul acesta expoziția se desfășoara simultan în toate cele trei galerii de artă din inima orașului (Galeria Artex și Galeriile Cozia Pasaj), oferind vizitatorilor prilejul de a descoperi o selecție de stiluri, tehnici și direcții artistice.

Lista artiștilor participanți, artiști vizuali, vorbește singură despre diversitatea abordărilor și reprezentărilor construite în jurul tematicii comune, exprimate prin titlul expoziției :

SILVIU PREDA * MARCEL DUȚU * SERGIU PLOP * ANGELA TOMASELLI * DANIELA DEACONU * CORINA CROITORU NECȘULEU * CRISTIAN SIMA * RAMONA ȘLUG * MIHAI CHIȚU * ȘTEFANIA PRUJOIU * AURELIA SANDA * IRINA IONELIA IONESCU * PETTI VELICI * THEODORA SCURTU * CONSTANTIN STAN NEACȘU * CLAUDIU SCHITEANU * CRISTINA BACICU BOTEZ * CĂTALIN PODOLEANU * CONSTANTIN PLĂVIȚU * CECILIA POPESCU PLĂVIȚU * OLGA POPESCU * ALEXANDRA UNGUREANU *  GHEORGHE DICAN * ANDREEA HEREȘANU * MĂDĂLIN ȘTEFAN * AMALIA TIRICA *

Vă mulțumim pentru că ne-ați reintrodus  în atmosfera pe care ne-o dorim cu toții reîntregită cât mai curând de revederea cu slujitorii artelor și dedicată tuturor românilor iubitori de artă!

 

Corina Enache

Curierul de Râmnic

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *