Comuna Mihăeşti va dispune de un bazin de înot! Multe alte obiective, pregătite pentru implementare

201 0

Constantin Bărzăgeanu, primarul comunei Mihăeşti, ştie foarte clar ce are de făcut în următorii ani în localitatea sa. După ce, în linii mari, a pus la punct infrastructura, acum, social-democratul vrea mijloace de transport electrice pentru transportul în comun şi cel şcolar. Totodată, face demersuri pentru atingerea obiectivului „Conectare 100% la canalizare în comuna Mihăeşti”, alimentare cu apă existând la ora actuală în toată localitatea. În lista sa de priorităţi, mai există „Amenajarea trotuarelor” şi „Modernizarea iluminatului public”. Primarul Constantin Bǎrzăgeanu are creionată o strategie pe termen scurt şi mediu şi pe fiecare sat în parte.

Astfel, în Gurişoara, la şcoală şi grădiniţă, va fi realizat un loc de joacă, iar la Scărişoara, se va construi un pod spre Strada Linia Bradului. Locuri de joacă vor mai fi amenajate la Vulpuieşti şi Bîrseşti (la fosta şcoală), iar în Govora Sat se va asfalta Str. Marica Florea. În programul de modernizare a căilor de acces, au fost incluse şi două străzi din Buleta – Sănduleştilor şi Văduva. Tot pentru acea zonă, se doreşte şi modernizarea staţiei de gaze naturale pentru mărirea presiunii. Constantin Bǎrzăgeanu are planuri importate şi pentru Negreni: un bazin olimpic pentru înot (solicitarea în acest sens este depusă deja la CNI – n. red.), asfaltarea Străzii Cimitirului şi extinderea reţelei de gaze naturale pe Str. Noane. În satul Mihăeşti, se va extinde reţeaua de gaze (Str. Boalca şi Dealului) şi se va reabilita spaţiul de la Ferma 2, pentru Serviciul Public de Gospodărire Comunală. La Arsanca, la fel, există un proiect frumos: un spaţiu pentru recreere şi picnic, în izlaz, o zonă cu totul deosebită.

În strategia primarului de la Mihăeşti, apare, evident, şi Satul Măgura, cu câteva obiective dorite de comunitatea locală: modernizarea străzilor Pavel, Căminului, Fântâna lui Saxon şi Serelor, reabilitarea şi extinderea dispensarului, o grădiniţă cu 5 grupe, dintre care una cu program prelungit, construirea unei săli de sport, dar şi amenajarea rigolelor şi a trotuarelor. La Rugetu, Executivul de la Mihăeşti va continua investiţiile cu amenajarea rigolelor şi un loc de joacă pentru copii, iar la Munteni va asfalta Str. Sondelor, va identifica şi achiziţiona un teren pe care, ulterior, va amenaja un loc de joacă. În fine, la Stupărei, planul de acţiune iniţiat de Bărzăgeanu include: asfalt şi şanţuri betonate pe străzile Câmpului, Bisericii, Florescu şi Izvorului, trotuare şi piste pentru biciclete pe DN 64, un dispensar, schimbarea conductei de apă de pe drumul naţional şi modernizarea reţelei de iluminat public.

sursa: arenavalceana.ro

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *