Cristinel Romanescu, la plecarea spre Paris: “Cea mai mare dorință a mea este o medalie olimpică!”

259 0
Șeful tenisului de masă din România își pune mari speranțe în sportivii săi la Jocurile Olimpice de la Paris. Acolo, „tricolorii” se vor lupta pentru medalii în 4 probe: echipe fete, dublu mixt și simplu feminin și masculin.
82 dintre cei 107 de „tricolori” calificați la Jocurile Olimpice au plecat astăzi spre Paris, de la Salonul Oficial cu o aeronavă Tarom „Nadia Comăneci”.
Printre ei și componenții delegației de tenis de masă, condusă de Cristinel Romanescu, președintele Federației. Pentru el, ediția  JO de la Paris este a 6 a la care va fi prezent alături de sportivii săi.
„Sper să fie și cu noroc pentru că de prea multe ori am trecut pe lângă medalie” – Cristinel Romanescu, președintele Federației Române de Tenis de Masă.
Șeful tenisul de masă din România a dezvăluit și care este cea mai mare dorință a sa și a sportivilor.
“Logic, să vină medalia olimpică. Pentru asta ne-am antrenat și pentru asta ne antrenăm de mici. De când au început să joace tenis de masă și-au pus în gând să ajungă la Jocurile Olimpice și să obțină o medalie”– Cristinel Romanescu, președintele Federației Române de Tenis de Masă.
Cristinel Romanescu mizează în special pe probele de echipe, simplu fete și dublu mixt.
„Suntem numărul 4 mondial în acest moment la echipe, vom avea, sper, noroc de o tragere foarte bună. Suntem în poziție de favoriți, chiar și la dublu mixt. Bernie e numărul 9 mondial, ne-am apropiat din ce în ce mai mult de jucătorii asiatici”- Cristinel Romanescu, președintele Federației Române de Tenis de Masă.
 Președintele Federației Române de Tenis de Masă recunoaște că are mari emoții atunci când jucătorii concurează în competițiile importante!
„Câteodată nu pot să mă uit la meciuri pentru că tensiunea și presiunea sunt foarte mari și câteodată prefer să ies din sală, dar ascult de fiecare dată reacția publicului și atunci îmi dau seama cine a făcut punctul” – Cristinel Romanescu, președintele Federației Române de Tenis de Masă.
La plecarea spre Paris, Elisabeta Lipă și Mihai Covaliu au avut mesaje pentru sportivii români!
„Ce îmi doresc eu, vă doresc tuturor: să faceți imnul  României să răsune în toate arenele olimpice pentru că 3 ani v-ați dedicat, ați muncit v-ați dorit, iar acum este momentul să zburați” – Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport.
 „Știu cât de lungă și de tensionată a fost așteptarea, dar mai știu că sunteți pregătiți, sunteți cei mai buni sportivi din România care au luptat din greu să obțină calificarea la Jocurile Olimpice” -Mihai Covaliu, președinte Comitetului Olimpic Sportiv Român.
82 de sportivi au plecat la Paris
Cei 82 de sportivi care au plecat astăzi de pe Aeroportul „Henri Coandă” spre capitala Franței sunt de la următoarele discipline: tenis de masă, gimnastică artistică, înot, ciclism, polo, tir cu arcul și canotaj. Team România este formată din 107 sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Paris, competiție care va avea loc în perioada 26 iulie-11 august, la 18 sporturi.
Tenisul de masă românesc va fi reprezentat la Jocurile Olimpice de echipa feminină: Elisabeta Samara, Bernadette Szocs, Adina Diaconu și Andreea Dragoman. Elisabeta Samara și Bernadette Szocs vor concura și în  proba de simplu feminin, Ovidiu Ionescu și Eduard Ionescu în proba de simplu masculin, iar perechea de dublu mixt este formată din Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs.
Foto: Facebook Comitetul Olimpic si Sportiv Român / FRTM

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *