Festivalul Cântecele Oltului, a treia zi

166 0
Festivalul național de folclor Cântecele Oltului și-a încheiat cea de-a 56-a ediție.
Parada portului popular, dansurile și cântecele tradiționale românești au însuflețit Călimăneștiul în aceste zile de sărbătoare, adunând laolaltă oameni pasionați de cultură tradițională autentică.
Ultima zi a festivalului a început la Centrul multifuncțional cu întâlnirea juriului și a reprezentanților ansamblurilor, un moment dedicat analizei evoluției acestora și importanței continuității acestui demers cultural. A continuat pe scena Teatrului de vară cu momente memorabile, începând cu festivitatea de premiere și continuând cu evoluțiile ansamblurilor folclorice.
Vă prezentăm câștigătorii:
Ștefania Zamosteanu din Suceava a câștigat Trofeul Frumoasa Oltului.
Premiul I la proba de interpretare vocală a fost obținut de Ștefania Dănuleț din Vâlcea, urmată de Răzvan Iulian Oprea din Teleorman cu premiul II și Adam Radu din Brașov, premiul III.
La interpretare instrumentală, Răzvan Șchiau din Brașov a câștigat premiul I, Marius Manica din Teleorman a obținut premiul II, iar Eric Rojișteanu din Olt s-a clasat pe locul III.
În concursul pentru Cel mai frumos costum, premiul I a fost acordat echipelor Kozma Dalma Edina și Roman Mate din Harghita, precum și Tanco Ștefan și Oltean Ștefania din Harghita.
Premiul II a fost câștigat de perechea Borchină Ștefana și Muntiu Cosmin din Sibiu, respectiv Andrei Jugravu și Ștefania Dănuleț din Vâlcea. Premiul III a mers către echipele Maria Viesparu și Răzvan Deliu din Teleorman și Giorgia Stratulat și Ioan Necula din Brașov.
Festivalul s-a încheiat în aplauzele publicului, cu un recital de suflet susținut de îndrăgita artistă, Ionela Petria.
Ne luăm rămas bun de la a 56-a ediție a festivalului, cu promisiunea că vom reveni, an de an, pentru a sărbători împreună, cu aceeași energie și dragoste pentru tradiții și folclor!

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *