Misiunea mea financiară sau ce pot descoperi elevii despre bani, printr-un joc Minecraft educativ, lansat de Raiffeisen Bank în parteneriat cu Junior Achievement România

20 0

 

  • Raiffeisen Bank lansează în România jocul Misiunea mea financiară, pentru a le explica tinerilor de 11-15 ani concepte financiare complexe, într-un mod interactiv și captivant.
  • Dezvoltat pe baza platformei Minecraft Education, jocul include o serie de misiuni, prin care utilizatorii ajută personajele să acumuleze monede specifice și să ia decizii pentru gestionarea, utilizarea și păstrarea în siguranță a acestora.
  • Jocul va fi utilizat în școli din toată țara, la nivel gimnazial, prin parteneriatul dintre Raiffeisen Bank și Junior Achievement (JA) România.

 

Raiffeisen Bank lansează în România jocul Misiunea mea financiară, pentru a-i pregăti pe tinerii cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani să înțeleagă și să utilizeze concepte financiare complexe, precum gestionarea banilor, planificarea financiară responsabilă, securitatea online și rolul băncilor în păstrarea în siguranță a banilor.

Pentru prezentarea acestor concepte în mod interactiv și captivant, jocul propune patru module cu scenarii interconectate, dezvoltate pe platforma Minecraft Education, prin care utilizatorii ajută personajele să acumuleze pepite de aur și monede specifice jocului și să ia decizii pentru gestionarea, utilizarea și păstrarea în siguranță a acestora. Fiecare modul include misiuni interactive, informații și recomandări privind gestionarea monedelor acumulate, dar și quiz-uri care contribuie la înțelegerea modului în care pot fi economisiți, înmulțiți prin dobândă, investiți și păstrați în siguranță banii din viața reală.

”Ne bucurăm să susținem lansarea în  România, alături de  Junior Achievement, a jocului Misiunea mea financiară. Credem că familiarizarea copiilor, încă din școală, cu concepte financiare explicate pe înțelesul lor le oferă o bază solidă pentru gestionarea eficientă a resurselor atunci când vor deveni adulți. Prin joc, copiii învață în mod natural și distractiv despre economisire, cheltuieli responsabile, investiții și își dezvoltă capacitatea de a lua decizii informate despre bani și valoarea lor”. Vladimir Kalinov, Vicepreședinte Retail, Raiffeisen Bank România. 

Din această toamnă, jocul Misiunea mea financiară va fi utilizat gratuit, în școli din toată țara, prin parteneriatul dintre Raiffeisen Bank și Junior Achievement (JA) Romania. Peste 3.500 de elevi de nivel gimnazial și profesorii lor vor beneficia de un instrument de tip edutainment care completează lecțiile tradiționale și propune un mod de învățare adaptat vârstei și felului în care elevii obișnuiesc să-și petreacă timpul împreună cu prietenii, colegii sau familia.

Jocul Misiunea mea financiară se adaugă unei serii care include resurse educaționale, secvențe digital interactive și modele de activități create în cadrul parteneriatului dintre Raiffeisen Bank și JA România, ce asigură un demers complex și continuu, de la clasa pregătitoare la clasa a XII-a, pentru dezvoltarea competențelor financiare ale elevilor.

Parteneriatul dintre Raiffeisen Bank și JA România a ajuns astfel la a XV-a ediție și include, pe lângă componenta de dezvoltare a cunoștințelor și abilităților de planificare financiară, și o componentă adresată liceenilor, pentru încurajarea atitudinilor responsabile în gestionarea resurselor și formarea comportamentelor cu impact asupra calității vieții și mediului.

Astfel, pe parcursului anului școlar 2024-2025, peste 50.000 de elevi vor beneficia de activități applied learning și interacțiuni cu voluntari care îi ajută să înțeleagă conexiunea directă între gestionarea banilor și sustenabilitatea resurselor de mediu, precum și modul în care alegerile pe care le fac în calitate de consumatori pot ajuta familiile, comunitățile și mediul.

Lansat în 2010, parteneriatul dintre JA România și Raiffeisen Bank a oferit până acum activități, resurse și kit-uri de educație financiară gratuite pentru 313.400 de elevi și peste 9.400 de profesori, iar 48 de licee au beneficiat de finanțări pentru îmbunătățirea condițiilor de învățare și acces la educație online.

 

Despre Raiffeisen Bank România

Raiffeisen Bank, bancă universală de top, cu capitalizare și lichiditate solide, activează pe piața bancară din România deservind peste 2,2 milioane de clienți, persoane fizice și juridice.

De mai bine de 25 de ani, Raiffeisen Bank susține mediul economic din România, oferind produse și servicii financiare dezvoltate pentru a acoperi nevoile clienților. Având ca principiu fundamental responsabilitatea, contribuim la dezvoltarea societății prin finanțarea economiei reale și sustenabile. Totodată, suntem implicați în comunitate, prin susținerea a 5 piloni de dezvoltare: educație, ecologie urbană, sport ca stil de viață sănătos, inovație și, nu în ultimul rând, artă și cultură.

Din 2023, Raiffeisen Bank propune o nouă abordare și perspectivă asupra serviciilor bancare, prin lansarea “Banking 1:1″, o modalitate interactivă de a simula configurarea  unui plan financiar pentru clienții noștri, folosind aplicația Smart Finance, dezvoltată de echipa din România. www.raiffeisen.ro

Despre Junior Achievement (JA) România

Junior Achievement (JA) România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară, de orientare profesională și dezvoltare personală, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În 2024, organizația a urcat pentru a șasea oară în Top 10 ONG-uri din lume și a primit a treia nominalizare la Premiul Nobel pentru Pace. În România, programele JA de tip applied learning sunt urmate anual de peste 292.000 de elevi și studenți din 1.834 instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. Mai multe detalii sunt disponibile pe https://www.jaromania.org.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *