Români cu care ne mândrim! Un român numit Decan al Facultății de Matematică din cadrul Universității din Viena

702 0

Profesorul universitar Radu Ioan Boț, originar din județul Satu Mare, este noul Decan al Facultății de Matematică a Universității din Viena, transmite www.ziarulromanesc.at, preluat de Romanian Global News.

Ioan Boț, în vârstă de 44 de ani, s-a născut în județul Satu Mare, este căsătorit și are doi copii, și s-a stabilit de mai mulți ani în capitala Austriei, unde a reușit să devindă, așadar, decanul uneia dintre cele mai apreciate unviersități.

Facultatea de Matematică a Universității din Viena a făcut ieri anunțul cu privire la numirea sătmăreanului în funcția instituției.

Universitatea din Viena este o universitate fondată în anul 1365 de arhiducele Rudolf al IV-lea din dinastia de Habsburg. În ordinea vechimii este a doua universitate din spațiul Sfântului Imperiu Roman, după Universitatea Carolina din Praga, fondată în 1348 de împăratul Carol al IV-lea din dinastia de Luxemburg.

ROMANIAN GLOBAL NEWS

Articole asemănătoare

Recomandări rutiere

Postat de - 5 ianuarie, 2021 0
FacebookTwitterAvând în vedere avertizările pentru fenomenele meteo preconizate în perioada următoare, polițiștii vâlceni atrag atenția participanților la trafic cu privire…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *