Andrei Gheorghiu la întâlnirea controversată cu ambasadorul Rusiei: “Nu am intrat în discuţiile delicate, ci m-am axat exclusiv pe tema invitaţiei“

1174 0

Mai mulţi primari şi viceprimari din toată ţara s-au întâlnit la sfârşitul săptămânii trecute cu ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Valeri Kuzmin, care, în contextul tensiunilor de la graniţa Ucrainei, i-a chemat pentru a le vorbi despre „cooperare bilaterală”. ȘI, ceva politici.

Omul lui Putin le-a cerut, între altele, edililor români să trateze „în mod critic acuzaţiile mincinoase” ale jurnaliştilor la adresa Rusiei, deși ar fi trebuit să evite asemenea subiecte delicate. Din păcate, a reușit să arunce asupra lucrurilor o umbra de îndoială, dar, să sperăm că lucrurile se vor rezuma la o colaborare fructuoasă.

Ce se întâmplă e greu de trecut cu vederea. „Faptul că li se recomandă primarilor cum să citească presa, cum să citească ştirile, cum să nu ia în calcul o serie întreagă de realităţi, mie îmi arată că acolo e ceva în neregulă. De ce acest sentiment de neregulă nu l-au avut şi primarii noştri? Asta este marea întrebare”, a comentat Iulian Fota, directorul Institutului Diplomatic Român.

Viceprimar USR din Râmnicu-Vâlcea, Andrei Gheorghiu a participat la acea întâlnire, dar are o explicație, pe care a povestit-o colegilor de la publicația Adevărul. Acesta a tratat întâlnirea drept una exclusiv de cooperare economică, fiind delegat.

„Am participat şi eu, cum am participat la mai multe întâlniri, la diverse ambasade: Austria, Italia… Am primit o invitaţie şi la Ambasada Rusiei şi m-am dus să prezint ce m-a interesat pe mine: oferta investiţională din punct de vedere turistic pentru zona Râmnicului şi pentru zona adiacentă, pentru că vrem să facem o Organizaţie de Management al Destinaţiei (OMD), prin care să atragem cât mai mulţi turişti, de peste tot din lume“, a specificat el.

Din fericire, Gheorghiu a fost rational și de bună credință și s-a abținut de la discuțiile privind partea cu tensiunile și cu perceperea Rusiei de către restul omenirii, în actualul context geo-politic.  „Motivul invitaţiei, cum au fost toate celelalte invitaţii de la alte ambasade, a fost de cooperare economică. Din păcate, acolo s-au discutat şi alte teme geo-politice care, pe mine, nu m-au interesat. Noi, eu cel puţin, n-am intrat în discuţiile acestea, ci pur şi simplu m-am axat pe ceea ce era tema invitaţiei şi atât“.
Well done, Andrei!

K.R.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *