A doua mea carte de parlamentar.

548 0
Zilele acestea a ieșit de la tipar a doua carte pe care o semnez în calitate de deputat în Parlamentul României.
Prima este cea „Despre Turismul vâlcean”, tipărită și difuzată în urmă cu doi ani. O succintă trecere în revistă a potențialului turistic al județului Vâlcea, dublată de câteva considerații privind la dezvoltarea acestui domeniu în viitor.
Cea recentă este „Despre Comunicare și dialog” și conține o serie de articole publicate toamna trecută pe acestă pagină.
Sunt dintre cei care cred în puterea pe care o are dialogul în comunicarea dintre oameni. Mi-am ales ca situație de lucru vizita pe care am organizat-o și am condus-o în Vietnam, în fruntea grupului de prietenie parlamentară pe care îl conduc în Parlamentul României. Sunt președintele grupului de prietenie parlamentară dintre România și Vietnam și am fost alături de colegii mei la Hanoi pentru mai multe discuții și întâlniri cu parlamentarii vietnamezi și cu înalți demnitari ai statului vietnamez. Povestesc în cartea mea aceste momente, conținutul dialogului avut și îl întăresc cu articolele din presa vietnameză care a acordat o mare atenție acestor întâlniri.
Au trecut multe luni de la vizita care ilustrează atât de bine importanța pe care o poate avea dialogul față în față în comunicarea internațională dintre țări. A doua mea carte de parlamentar înregistrează această serie de evenimente care continuă astăzi cu punți de legătură economică la care sunt invitat să contribui din când în când.
„Despre Turismul vâlcean” a adus în atenție publică un subiect de interes regional. „Despre Comunicare și dialog” vine să adauge dimensiunea internațională pe care o poate avea activitatea unui parlamentar. Cele două cărți și cele două subiecte abordate au și un punct de întâlnire. Am dus personal la Hanoi, la Ministerul de externe, intenția oficială a municipiului Râmnicu Vâlcea de a se înfrăți cu una dintre cele mai spectaculoase regiuni turistice din Vietnam: Quảng Ninh. Înțeleg că există deja o corespondență între reprezentanții vâlceni și cei vietnamezi pe care i-am pus în legătură prin gestul meu diplomatic. O nouă dimensiune s-a adăugat turismului vâlcean prin comunicare și prin dialog internațional! Prima și a doua mea carte de parlamentar se întâlnesc și se pot completa una pe alta în proiectul meu general de politician. „Despre Comunicare și dialog” a apărut și într-o ediție în limba engleză. Această versiune călătorește deja spre toți cei cu care ne-am văzut și am discutat în Vietnam.

Articole asemănătoare

La mulți ani de ziua iubirii!

Postat de - 24 februarie, 2024 0
FacebookTwitter Sunt dintre cei pasionați de tradițiile și de sărbătorile românești. Dragobetele deschide lista acestor bucurii. Se sărbătorește întotdeauna pe…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *