Pangolinul de Oltenia, o descoperire surpriză

774 0

A fost descoperit pangolinul de Oltenia, „Smutsia olteniensis”, care nu este nici responsabil de răspândirea COVID 19 în România, nici nu a fost animalul de casă al lui Ion Iliescu. Alte specii, mult mai iresponsabile se fac vinovate de răspândirea continua a bolii.
Lăsând gluma deoparte, o analiză mai amănunțită a unei fosile găsite în România pe Valea Oltețului a dus la descoperirea unei specii de pangolin necunoscută până acum.

Potrivit celor de la Hotnews, cercetătorii bănuiau că această specie trăia în Europa la începutul Pleistocenului, epoca geologică din istoria planetei noastre care a început în urmă cu aproximativ 2.588.000 de ani și care s-a încheiat acum 11.700 de ani.

Descoperirea a fost făcută pe Valea Oltețului, în Vâlcea, osul, un humerus, a fost găsit în Grăunceanu, un sit arheologic bogat în fosile aflat în această zonă.

Cercetătoarea americană Claire Terhune și o echipă internațională de cercetători studiază fosilele descoperite la Grăunceanu și alte locuri din apropiere de aproape un deceniu.

Aceste situri, descoperite inițial în urma unor alunecări de teren din anii 1960, au dus la identificarea fosilelor unei game variate de animale, de la maimuțe terestre mari, a girafei cu gâtul scurt, rinoceri și smilodoni.

Pangolinii mai trăiesc astăzi în Asia și Africa, iar în China, bietul animal se face responsabil de propagarea virusului ce a ucis numai în România peste 50.000 de oameni. Există io ipoteză potrivit căreia, pangolinii  ar putea fi veriga lipsă care să explice transmiterea coronavirusului SARS-CoV-2 de la lilieci la om. Sunt foarte braconați și anumite specii sunt pe cale de dispariție.

C.R.

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *