Mihail Neamțu, pledoarie pentru libertatea de conștiință și împotriva vaccinării obligatorii

708 0

Nici un Guvern n-are dreptul să forțeze, la solicitarea lui Bill Gates, Baba Vanga sau Mama Omida, vaccinarea unor cetățeni sănătoși

Mihai Neamțu, cunoscut teolog și om politic, scrie că libertatea individuală nu poate fi pusă la îndoială de nicio putere, numai regimurile totalitare fiind capabile să impună cetățenilor tratamente împotriva voinței lor. Reamintim că în România se discută adoptarea unei legi a vaccinării obligatorii a întregii populații. Proiectul se află la Camera Deputaților, transmite www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.
În scurtul său eseu, Neamțu notează că „știința este un câștig imens al umanității”, dar și că „politica de sănătate e supusă corupției ca orice altă politică de alocare a banului public”.
Neamțu afirmă că odată cedate libertățile câștigate, se deschide poarta pentru orice abuz.
„Dacă vom ceda libertățile câștigate prin sânge în 1989, mâine va putea veni un dictator care va decide că tot poporul trebuie să bea urină sau vodcă ca lumea să se vindece de coronavirus sau orice altă boală”, a scris el.
În textul său, teologul se referă și la propunerile lansate de magnatul IT, Bill Gates, despre care spune că ne vor arunca în„dictatura tehno-științei”.
Iată mesajul lui Mihail Neamțu:
„Nici un stat democratic nu decide politicile de sănătate fără dezbatere, printr-un simplu ukaz. Numai dictaturile militare — de la naziștii lui Mengele până la arhitecții „alimentației raționale” din vremea lui Ceaușescu — imobilizează corpul oamenilor și impun cetățenilor liberi un tratament medical obligatoriu, fără consimțământul pacientului. Nici un Guvern n-are dreptul să forțeze, la solicitarea lui Bill Gates, Baba Vanga sau Mama Omida, vaccinarea unor cetățeni sănătoși.

Pledoaria mea este pentru libertatea de conștiință, pentru libertatea individuală și asumarea riscurilor ei, împotriva colectivismului autoritar și a spiritului de turmă. Cred că știința este un imens câștig al umanității, dar știu că politica de sănătate e supusă corupției ca orice altă politică de alocare a banului public.

Nici Bill, nici Melinda Gates n-au fost aleși de nimeni în vreo circumscripție electorală ca să-și dea cu părerea despre ce trebuie să facă Statul român, italian sau francez cu pacienții Covid-19. Nici măcar un șef de ONG planetar n-are o legitimitate politică mai mare decât un consilier local din Adunații Copăceni, votat de niște cetățeni din patru în patru ani.

Nu înțeleg cum își permite un magnat al industriei IT să recomande Organizației Mondiale a Sănătății ce hapuri trebuie să ia bunica mea. Bill Gates nu e medicul nostru de familie. Părerile sale despre vaccin cântăresc, științific vorbind, cât opiniile lui Florin Dobre (cel mai bun designer vestimentar din România) despre gramatica sanscrită. Atât! Nici mai mult, nici mai puțin.

Dacă vom aboli democrația reprezentativă, separația puterilor, conflictul de interese și suveranitatea poporului cu dictatura tehno-științei, dacă vom omorî libertatea de expresie în favoarea unui micromanagement global al populației (prin pașaporte medicale digitale), atunci putem fi siguri că George Orwell se întoarce în mormânt.

Dacă vom ceda libertățile câștigate prin sânge în 1989, mâine va putea veni un dictator care va decide că tot poporul trebuie să bea urină sau vodcă ca lumea să se vindece de coronavirus sau orice altă boală.
Argumentul că o persoană nevaccinată îi pune în pericol pe alții e derizoriu: și când conduci o mașină ai putea lovi pietoni pe zebră, dar asta nu a dus la interzicerea șofatului. Nu mă las, deci, intimidat de campaniile hiperagresive ale Big Pharma.

Injectarea forțată a unui corp fără liber consimțământ dat în scris reprezintă un atentat la adresa demnității umane.

Suntem ființe raționale, înzestrate cu spirit critic, nu cobai sau roboți. Dacă unii doresc să cedeze această libertate și să fie sclavii fericiți Statului totalitar, nu au decât, eu nu o voi face.

Despre servitutea voluntară s-au scris rânduri înțelepte, pe la 1577, într-o veche capodoperă filozofico-literară apreciată de Montaigne. Curajul de-a pune întrebări rămâne calea sigură (deși strâmtă) către patria libertății.

Injectarea forțată a unui corp fără liber consimțământ dat în scris reprezintă un atentat la adresa demnității umane”.

Articole asemănătoare

Octavian Cotescu

Postat de - 23 august, 2021 0
FacebookTwitterÎn 22 august, s-au împlinit 36 de ani de la trecerea în eternitate a  marelui actor de teatru şi film…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *