Președintele Trump în India!

763 0

În presa noastră, vizita Președintelui Trump în India a trecut cam neobservată. Nu trebuie să uitam că India este o mare putere nucleară, are o armată foarte puternică, este în conflict mocnit cu Pakistanul, principalul aliat al Statelor Unite in regune. Dar mai ales, India se află în conflict deschis cu China, revendicând de la aceasta țară o parte importantă din teritoriul de sud al acesteia.

Președintele Trump s-a adresat unei mulțimi zgomotoase și a fost aclamat de peste 100.000 de persoane, pe stadionul Sardar Patel Gujarat din India. El a felicitat prosperitatea crescândă a Indiei și „hotărârea fermă” de a se alătura luptei globale împotriva terorismului islamic radical.

Cu cinci luni în urmă, președintele Trump a salutat pe premierul indian Narendra Modi la Houston, Texas, unde au fost întâmpinați de o mulțime plină de viață ”Howdy Modi”.

Continuarea a avut loc în în Ahmedabad, India, la un miting numit în mod corespunzător „Namaste Trump.” Vorbind pe cel mai mare stadion de cricket de pe Pământ, președintele Trump a mulțumit poporului indian „pentru contribuțiile pe care cultura și tradițiile dumneavoastră le-au adus țării mele iubite”.

O prietenie puternică a crescut între America și India după alegerea președintelui Trump, în special în calitate de parteneri comerciali. De la Ziua Inaugurării 2017, comerțul dintre cele două țări a crescut cu peste 40%. Asta a făcut India într-o piață majoră pentru exporturile SUA.

Legătura SUA-India sub președintele Trump și premierul Modi face, de asemenea, america și mai sigură. Cei doi cooperează îndeaproape pentru a învinge terorismul global și pentru a combate traficul de droguri. Împreună, ei fac apel, de asemenea, la alte țări din regiune, inclusiv Pakistan și Iran, să lupte împotriva terorismului în propriile curți.

India va primi cele mai bune echipamente militare de pe planetă.

Valorile comune fac posibilă această alianță. „În America și în India, știm că toți ne naștem pentru un scop mai înalt: să ne atingem potențialul maxim, să lucrăm spre excelență și perfecțiune și să-i oferim toată slava lui Dumnezeu”, a declarat președintele Trump.

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *