CJ Iași: Trei zile de vizitare gratuită la Bojdeuca lui Ion Crangă din Țicău

322 0

Turiștii vor beneficia de trei zile de vizitare gratuită la Bojdeuca lui Ion Crangă din Țicău, conform anunțului făcut de Costel Alexe, președintele CJ Iași.

„După săptămâni de zbucium şi zbatere, am speranţa că astăzi, alături de comunitatea ieșeană, am făcut dreptate unui simbol cultural de suflet – Bojdeuca lui Ion Creangă.

Dragi ieșeni și turiști, vă invit ca, până la finalul săptămânii, să vizitați gratuit Bojdeuca și să o descoperiți așa cum este și cum a fost gândită – o pledoarie pentru conservarea autenticității.

Nu veți găsi în Bojdeucă nici geamuri termopan, nici gresie, faianță, parchet sau alte materiale care să fi alterat structura sau aspectul Bojdeucii. Proiectul a fost realizat în conformitate cu ceea ce s-a avizat în Comisia Zonală a Monumentelor Istorice, așa cum au constatat și instituțiile avizatoare. Consiliul Județean Iași și-a făcut treaba, a obținut fondurile europene, le-a administrat conform legii și cerințelor Uniunii Europene, a respectat în mod corespunzător fiecare etapă. Acest proiect de reabilitare a fost șansa de a nu pierde definitiv căsuța în care a locuit marele nostru povestitor, iar toate eforturile s-au concentrat strict pe a o restaura și conserva.

Am reușit să salvăm un simbol cultural, iar Bojdeuca lui Ion Creangă, astăzi restaurată, va putea rămâne o punte de legătură cu trecutul nostru literar.

Vă așteptăm, așadar, să redescoperiți primul muzeu literar din România”, a transmis Costel Alexe, președintele CJ Iași.

sursă: Costel Alexe, Facebook

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *