ASTĂZI, DE LA 17,30 , ÎN ORAȘUL UNIRII, CSM FOCȘANI – SCM RÂMNICU VÂLCEA

595 0
– Baraj promovare Liga 2-a
– Meciul este televizat pe FRF TV
Pe vremuri, Focșanii se găseau chiar pe granița ce despărțea Moldova de Țara Românească, iar cu timpul au apărut două orașe cu același nume: Focșanii Valahiei (Focșanii Munteni) și Focșanii Moldovei. Pe la anul 1641, un călător străin anonim descria Focșanii ca fiind un oraș mare, „aflat chiar pe granița Moldovei cu Muntenia, pe care le desparte un pârâu, mai bine zis o baltă, peste care este clădit un pod de piatră”.  După alegerea ca domn a lui Alexandru Ioan Cuza în Principatele Unite, acesta a dat un decret, la 10 iulie 1862, care legifera că „ambele părți ale orașului Focșani de dincoace și dincolo de Milcov, vor forma în viitor un singur oraș, care va fi residența județului Putna” (preluare Wikipedia).
Astăzi , orașul de pe Milcov este reședință de județ cu 70,000 locuitori, mult verde în centrul orașului, unde tronează mănăstiri și clădiri impozante cu splendide accente moldovenești, că nu degeaba numea Cuza zona  ” județul Putna” . Fotbalistic vorbind , este cel mai mare oraș din România care nu a avut echipă în Liga 1. Aici va juca SCM-ul , iar Focșaniul ne-a întâmpinat meteorologic dușmănos, cu 33 grade și , pare -se, cu mare dorință de a promova în Liga 2-a. Orașul este împânzit de postere care anunță meciul cu Vâlcea, semn și că gazdele vor suporterii în tribune, mai ales că aceștia s-au dezlănțuit pe rețelele de socializare, cuvântul de ordine fiind ” Pe ei, să-i facem praz”. Pe bune ?!

Presa sportivă locală a glosat pe seama faptului că Gabriel Mangalagiu a jucat aici pe vremuri, dedicându-i acestuia cuvinte elogioase, inclusiv o fotografie cu antrenorul vâlcean marcând un gol într-unul din meciurile de atunci. Frumos ! Mai mult, aceeași presă locală a propus ca lovitura de începere a partidei să fie dată de Mihăiță Alexandru , fostul mijlocaș al Chimiei Râmnicu Vâlcea din perioada 1980-1983, actual angajat al clubului gazdă. Iarăși frumos !  Clubul gazdă este condus de Costel Lazăr, fostul fotbalist al Petrolului, în timp ce antrenor este Călin Moldovan, venit de la Târgu Secuiesc, zice-se un specialist al promovărilor. Mi-aș fi dorit să vă bombardez cu informații despre ai noștri, doar de-asta sunt aici, însă din motive care îmi scapă și pe care sper să le deslușesc în zilele următoare, echipa vâlceană a tratat cu secretomanie antrenamentul și activitățile de marți, așa că, din păcate, nu vă pot relata mai multe. Un autocar cu suporteri va pleca astăzi către Focșani, ceea ce nu poate decât să ne bucure.

La 17, 30, ora meciului, se anunță 28 grade, ceva mai bine decât astăzi, însă cu șanse de ploaie. Partida se va desfășura pe stadionul Milcovul, cu gazon considerat unul dintre cele mai bune din țară, așteptări de 5000 spectatori, după cum zic gazdele, FRF TV va transmite live de la orele 17,30. Agențiile de pariuri îi dau favoriți pe focșăneni, cu 2,15/2,30 cotă ,  oaspeții având 2,90/3,00 pentru victorie.

Acestea fiind scrise, rămân speranțele nerostite. Așa că succes și curaj Vâlcea, orice-ar fi și oricum ar fi!

Gabriel Sandulescu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *