Alex Bologa după aurul la Paris: „Am avut mii de mesaje de felicitare!”

133 0
Sportivul a trăit cea mai frumoasă experiență sportivă în Franța, acolo unde a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Jocurile Paralimpice! Alex Bologa povestește că după finala pe care a câștigat-o la parajudo a găsit pe telefon 200 de apeluri pierdute și sute de mesaje de felicitare.
Alex Bologa, proaspătul medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice de la Paris a revenit în țară și a fost primit la Salonul Oficial împreună cu întreaga delegație a României, de către Elisabeta Lipă și Mihai Covaliu. Pentru sportivul de la judo, care și-a pierdut vederea la 6 ani, visurile chiar devin realitate!
„A fost foarte emoționant să aud imnul României că se cântă pentru mine. Acesta a fost visul meu de când m-am apucat de judo” -Alex Bologa, medaliat cu aur la judo, la Jocurile Paralimpice de la Paris.
A fost port drapelul României
După finala care i-a adus titlul suprem la paralimpici, când a ajuns în cameră, judoka a fost copleșit mesajele de felicitare.
„Aveam undeva la 200 și ceva de apeluri și câteva sute dacă nu mii de mesaje” -Alex Bologa, medaliat cu aur la judo, la Jocurile Paralimpice de la Paris.
La festivitatea de închidere a Jocurilor Paralimpice, el a mai avut parte de o surpriză! A fost port drapelul României.
„M-am simțit foarte bine fiind atâția oameni în tribune a fost ceva extraordinar” -Alex Bologa, medaliat cu aur la judo, la Jocurile Paralimpice de la Paris.
Tamas Gherghely, cel care îl pregătește pe Alex de 11 ani, spune că pentru el este o onoare să lucreze cu un așa sportiv.
„Cred că este visul oricărui antrenor să ajungă la aceste rezultate. De foarte multe ori, Alex îmi dă lecții de viață. Nu m-am gândit niciodată că voi fi antrenor, dar să ajung la Jocurile Paralimpice și să luăm medalia de aur, mi se pare ceva extraordinr” – Tamas Gherghely, antrenor Alex Bologa.
Andreea Chițu, vicepreședintele Federației Române de Judo, are numai cuvinte de laudă la adresa sportivului. ”Mă bucur enorm pentru el că a reușit să obțină aurul paralimpic. Știu cât de mult a muncit în toți anii în care s-a apucat de judo și știu câte obstacole a învins ca să poată să ajunge la acest nivel” -Andreea Chițu, vicepreședinte Federația Română de Judo.
O medalie de aur și una de bronz pentru România
România a încheiat competiția de la Paris cu două medalii, una de aur obținută de Alex Bologa la para judo, clasa J1, categoria -73 kilograme, și o medalie de bronz, câștigată de Camelia Ciripan, la para tenis de masă, simplu feminin.
De asemenea, Daniel Vargoczki a ocupat locul 7, la para judo, iar Eduard Novak, la para ciclism, a terminat cu două locuri 7 și un loc 10 înainte de a se retrage din competiție.
“Experiența persoanlă a fost copleșitoare. În seara în care am ajuns în satul paralimpic de la Paris, i-am spus lui Alex <<Alex, eu simt că tu vei ieși campion olimpic! >> și mă bucur enorm că a reușit să ne aducă această bucurie. Camelia Ciripan, la rândul ei, a demostrat prin determinarea ei că performanța nu are limite” – Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport.
„Am simțit că voi putea fi campion paralimpic și mă bucur că am reușit să îmi duc visul și să obțin acest titlu” -Alex Bologa, medaliat cu aur la judo, la Jocurile Paralimpice de la Paris.
Foto: Agenția Națională pentru Sport

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *