Campionii de la tenis de masă au luat lecții de drift de la Regina Europei!

367 0

Frații Chiriță au trăit senzații tari în mașina condusă de Alice Ene. Campioana europeană la drift le-a arătat băieților de ce anul trecut, la doar 15 ani, a ajuns în celebra Guinness World Record.

Înaintea campionatului național de seniori din acest weekend, de la Sala Rapid, frații Iulian și Cristian Chiriță au avut parte de cea mai tare experiență!

Alice Ene, puștoaica de 16 ani care face senzație în driftul european, le-a arătat de ce este numită „Regina Europei” la acest campionat din motorsport.

Tânăra i-a lăsat pe cei doi frați cu gura căscată, după ce i-a urcat în mașina de concurs .

„Au avut foarte mari emoții. Nu se mișcau deloc, au mai scos câteva vorbe, i-am întrebat dacă sunt bine. Tot timpul mă asigur că pasagerii mei sunt în regulă” -Alice Ene, campioană europeană la drift. 

Cristian Chiriță, fratele cel mare, a fost cel care și-a făcut primul curaj și a urcat în dreapta, alături de Alice.

„Sunt foarte fericit pentru o asemenea experiență. De copil îmi doresc să fac asta. Și acum simt adrenalina în mine, am rămas fără cuvinte”  Cristian Chiriță, component al naționalei de tenis de masă.

După ce a coborât din mașină, Iulian a dezvăluit că a fost cea mai inedită experiență a lui!

 „Sincer, până acum nu prea am avut așa experiențe, așa adrenalină să am în mine, mi-a plăcut foarte mult. Alice a făcut perfect orice drift, chiar mi-a plăcut foarte mult, eram emoționat și este o sportivă foarte bună” – Iulian Chiriță, component al naționalei de tenis de masă.

La întâlnirea cu Alice nici băieții nu s-au lăsat mai prejos. Au învățat-o primele taine în tenisul de masă.

„Am jucat tenis de masă chiar de ziua mea, nu sunt foarte bună, joc de distracție, mă atrage, îmi place” – Alice Ene, campioană europeană la drift.

Vor juca în premieră la dublu

Frații Chiriță și-au făcut încălzirea alături de Alice pentru weekend-ul plin pe care îl vor avea la Campionatul Național de Seniori. Vor concura în premieră împreună în proba de dublu.

„Nu o să ne enervăm unul pe altul și sperăm la o medalie. La masa de joc ne înțelegem bine, acum să vedem la concurs pentru că nu am mai jucat împreună” – Iulian Chiriță, jucător de tenis de masă la Rapid București. 

„Va fi ceva superb și suntem foarte motivați să câștigăm, avem șanse mari” – Cristian Chiriță, jucător tenis de masă la CSM Constanța.

Iulian vine la campionatul național cu un moral bun, după ce a câștigat medalia de aur la Cupa României în proba de simplu.

Cei mai buni jucători de tenis de masă vor fi în weekend la București

Între 24-26 martie, la Sala Polivalentă Rapid, va avea loc Campionatul Național Individual la tenis de masă. Seniorii care au dus România pe cele mai importante scene ale sportului și juniorii care vin tare din urmă cu medalii strălucitoare la nivel internațional vor fi prezenți la această competiție. Nu vor lipsi vedetele tenisului de masă românesc, multiplele campioane Eliza Samara, Bernadette Szocs, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Elena Zaharia si băieții Ovidiu Ionescu, Hunor Szocs, Edi Ionescu, Rareș Șipoș sau Cristian Pletea.

Frații Chiriță vor concura în toate cele 3 probe, simplu, dublu mixt și dublu, acolo unde vor juca împreună în premieră.

Iulian Chiriță, unul dintre cei buni tineri jucători de tenis de masă din România, e conștient de concurența pe care o va avea în weekend, la Sala Rapid.

„La acest campionat îmi propun o medalie, în proba de simplu și în celelalte probe. Va fi foarte greu, pentru că vin cei mai buni jucători seniori, practic toți” – Iulian Chiriță, jucător de tenis de masă la Rapid București. 

Fratele său mai mare vrea ca în acest an să aibă rezultate mult mai bune decât anul trecut.

„Simt că pot asta. Acum am o motivație mult mai mare. La simplu îmi doresc să repet performanța de acum 2 ani, de la București, să iau minim medalia de bronz, iar la dublu mixt voi juca alături de colega mea de la CSM Constanța, Camelia Mitrofan. Suntem pregătiți să facem un rezultat foarte bun” – Cristian Chiriță, jucător de tenis de masă la CSM Constanța. 

În proba de dublu mixt, Iulian Chiriță va juca alături de Bianca Mei Roșu.

Alice va concura în aceeași clasă cu tatăl ei

Alice Ene a ajuns în doar 7 ani de de când s-a apucat de drift să fie cel mai bun pilot din România la categoria ei de vârstă.

În 2020, tânăra, pe vremea aceea de doar 13 ani, și-a luat licența de pilot profesionist și a devenit cel mai tânăr pilot de drift din Europa și la nivel mondial.

În 2021 , în doar câteva luni, a devenit campioană europeană în Campionatul European „Drift Kings”, din Grecia, de la Serres. Datorită acestei reușite, Alice a ajuns în Guinness World Records.

Anul acesta, Alice vrea să se axeze pe campionatul național și să meargă la fel ca și până acum să concureze și în Europa. În acest sezon, în campionatul intern, i se va împlini un mare vis.

„Voi face un pas foarte mare voi trece de la clasa Semi Pro, la clasa Pro acolo unde este și tatăl meu. Îmi doresc foarte mult să fiu cu tata în aceeași clasă. Chiar sunt curioasă cine va câștiga, eu sau el, știu sigur că nu mă va lăsa să câștig, amândoi suntem foarte ambițioși și competitivi” – Alice Ene, campioană europeană la drift. 

Sorin Ene, tatăl lui Alice este campion național de drift și fondatorul primei Școli de Drift din România.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *