PNL și Ministerul Finanțelor au lansat două măsuri de stimulare fiscală care vor avea un impact pozitiv pentru aproape 900.000 de antreprenori și 850.000 de cetățeni din România.

19 0
 Pachetul fiscal propus va aduce beneficii semnificative atât mediului de afaceri, cât și economiei naționale.
Aceste schimbări sunt menite să simplifice procedurile fiscale, să sprijine și să stimuleze dezvoltarea afacerilor. Iată principalele măsuri adoptate:
↗️Bonificație pentru bunii platnici
• Firmele care își plătesc la timp impozitul pe profit și impozitul pe veniturile microîntreprinderilor pentru anul 2024 vor beneficia de o bonificație de 3%. Această bonificație se va putea folosi pentru plata altor taxe și impozite în anul următor.
• Important: nu este nevoie de nicio cerere! Fiscul va emite automat această bonificație pentru cele peste 550.000 de firme eligibile.
Anularea dobânzilor și penalităților de întârziere
• Firmele care își plătesc datoriile la buget până la 25 noiembrie 2024 vor beneficia de anularea tuturor dobânzilor și penalităților de întârziere. Această măsură poate ajuta aproximativ 330.000 de firme să-și regleze situația fiscală.
↗️Facilități pentru cetățeni
• Cetățenii cu datorii la buget pot beneficia de două facilități importante:
o Anularea dobânzilor și penalităților de întârziere dacă datoriile sunt achitate până la 25 noiembrie.
o Anularea a jumătate din datoria la stat pentru sume mai mici de 5.000 de lei, respectiv a unui sfert din datorie pentru sume mai mari, cu condiția plății până la aceeași dată. Această măsură vizează aproximativ 850.000 de cetățeni.
✅️Aceste schimbări nu doar că fac mediul de afaceri mai prietenos și mai competitiv, dar încurajează și respectarea obligațiilor fiscale, contribuind la colectarea eficientă a taxelor la buget. Aceasta, la rândul său, se traduce în mai multe resurse disponibile pentru investiții publice, infrastructură și servicii esențiale pentru comunitate.
✅️În același timp este o oportunitate pentru toate companiile și antreprenorii să profite de acest context și să contribuie la o economie mai puternică și mai sustenabilă!

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *