“ Vâlcea are nevoie de handbal în continuare și se gândește la Final Four “, spune Florin Verigeanu

917 0

Când, prin ianuarie, am vorbit ultima oară pe îndelete, Florin Verigeanu, președintele secției de handbal de la SCM , se arată optimist în ceea ce privește calificarea în sferturile Ligii Campionilor. O atitudine care a intrigat pe mulți la vremea respectivă, având în vedere că, atunci , handbalistele vâlcene ocupau ultimul loc în grupa de calificare, mai mult, fără niciun punct contabilizat. La două luni distanță, Florin Verigeanu nu are timp să-și savureze micul moment de glorie. Îl găsesc în biroul , preocupat de meciul de miercuri , din Capitală, cu CSM București, care este foarte probabil să decidă campioană. Mă hotărăsc să atac prin învăluire :

Puțini va dădeau șanse pentru sferturile Ligii ! Felicitări în primul rând pentru că ai crezut în echipa, Florine !

Ei, hai că nu este meritul meu ! Și normal că am crezut în echipa, doar cunosc prea bine valoarea jucatoarelor și a antrenorilor. În primul rând am crezut, apoi am muncit , iar fiecare și-a făcut treaba corespunzător. Și , că să fiu sincer acum , nu m-am gândit nicio clipă că nu ne vom califică.

Totuși, locul din grupa a fost 4. Ce ne spune acest loc, la prima calificare a SCM-ului ?

Exact asta ne spune, că ne-am calificat în primele 8 echipe de club din Europa. Și le spun asta tuturor celor care au cârcotit pe la colțuri. Ba că am avut noroc cu tragerea la sorți, ba că nu știu ce , ba că așa și pe dincolo. Uite cum stă treaba din punctul meu de vedere. Hai să pornim de acum 5 ani, când, practic, această echipa nici nu există. Am câștigat un campionat, ce naiba, în față unei echipe care are cel puțîn dublul bugetului nostru. Și dincolo de titlu, cel mai important este că am repus Vâlcea pe harta handbalului românesc și am făcut din nou Sala Sporturilor arhiplină. Înseamnă puțîn acest lucru? Înseamnă puțîn pentru oamenii din Râmnic? Apoi, gândește-te că am scos iarăși capul în lume, suntem deja recunoscuți pe plan european, iar lumea ne caută să jucăm în turnee importante. Nu este și acesta un semn de recunoaștere a performanțelor noastre? Eu zic că da.

Vorbești de parcă lumea nu ar aprecia ce ați realizat până acum….

Nu , nici chiar așa. Dar poate că lumea din oraș, cei care iubesc handbalul, sunt învățați cu performanțe trecute. Și este bună presiunea această. Ne obligă să fim mai buni și să vrem mai mult. Vreau doar să știe toți că ne dorim să fim acolo unde a mai fost handbalul vâlcean.

Este o declarație îndrăzneață, Florine. Care ar trebui să bucure, pentru că arată planuri de viitor.

Logic, ne gândim la viitor. Cum am spus, există această presiune a rezultatelor imediate. Nu este un secret pentru nimeni că performanță se leagă strâns cu bugetul de care dispune o echipa. Am fost norocoși să beneficiem de suportul total al administrației locale,mulțumim. Este nevoie și în continuare de acest suport, lumea trebuie să fie conștientă de acest lucru. O spun acum, ne dorim că în doi-trei ani să jucăm în Final Four. Am învățat multe din prima participare în Liga și nu am niciun dubiu că, atât timp cât vom fi susținuți, parcursul nostrum European va fi din ce în ce mai bun. Așa că bineînțeles că avem planuri pentru viitor la SCM, avem planuri și pentru suporterii noștri . Iar o altă concluzie este că orașul nu trebuie să piardă această echipa de handbal.

Ce va fi cu Metz-ul în sferturi de finală ?

Franțuzoaicele alcătuiesc o echipa formidabilă, gândiți-va că în campionatul intern au marcat peste 600 goluri în 19 partide. Pentru noi meciul împotriva unor asemena jucătoare înseamnă, în primul rând, experiență acumulată. Sigur că , la prima vedere, Metz este favorită. Dar avem șansă noastră și vreau să tragem cu dintîi de ea. Vom juca meciul tur, la începutul lui aprilie , la Vâlcea și de ce să nu credem în victorie ?

Hai să ne gândim la viitorul foarte-foarte apropiat. Mâine este meciul de la București, cu CSM. Și, din câte se pare, este decisiv pentru titlu.

Mda. Și, din păcate, nu ne prinde cu tot lotul valid. Alicia Fernandez are ruptură musculară și clar că nu va juca. Nici Mireya nu nu este 100%, dar sperăm să o recuperăm până la meci. Ce să zic ? O să fie care pe care, fii sigur. Dar mai este și situația asta cu ,cu meciul fără spectatori, chiar dacă s-au vândut bilete. E ciudat fără public, dar poate că noi vom fi avantajați. Altfel, am încredere în fete că se vor mobiliza exemplar și vor face un meci mare.

Și dacă Vâlcea va pierde, Florine ?

Este sport, nu-i așa ? Poate că vor fi ele mai bune, poate că vom fi noi mai bune. Cum spuneam, mergem acolo să ne batem pentru vicorie și pentru titlu. Oricum, indifferent de rezultat, repet : Vâlcea trebuie să aibă echipa de handbal feminin și în anii viitori , iar obiectivul trebuie să fie Final Four.

– Succes !

Un interviu de Gabriel Săndulescu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *