Cinci motive să bem ceai de ghimbir vara! Iată cum putem prepara cel mai savuros Ice Tea!

549 0

Cu siguranţă cunoaşteţi proprietăţile ceaiului de ghimbir. Chinezii şi indienii consumau ghimbirul sub formă de tonic, încă din cele mai vechi timpuri.

Acum 2000 de ani, ghimibirul era una dintre cele mai importante mărfuri în comerţul dintre India şi Imperiul Roman. Ghimbirul este principala plantă vindecătoare în medicina tradiţională Ayurvedica.

Un vechi proverb indian chiar spune că „tot ce este bun se găseşte în ghimbir”. În zilele noastre preferăm să bem ceai de ghimbir, pentru că este cel mai uşor de consumat.

Iată cinci motive să bem ceai de ghimbir vara:

  1. Ceaiul de ghimbir este, în primul rând, de mare ajutor celor care doresc să reducă consumul de cafea, pentru că prezintă efecte asemănătoare, de energizare, fără consecinţe negative asupra sănătăţii.

Ghimbirul creşte circulaţia sanguină la nivel cerebral şi reglează nivelul de zahăr în sânge, astfel încât nu vom resimţi scăderi ale ale nivelului de energie pe parcursul zilei.

  1. Ajută la protejarea pielii de razele solare, are proprietăţi antibacteriene şi antiinflamatorii,  păstrează un aspect plăcut şi sănătos.
  2. Ne poate ajuta să slăbim. Vara transpirăm mai mult şi este momentul ideal să slăbim. Beţi un ceai de ghimbir cu un sfert de oră înainte de masă pentru a împiedica depunerea grpsimilor şi pentru a arde mai multe calorii.
  1. Reduce stresul. Ghimbirul poate creşte nivelul de serotonină, datorită gingerolului, unul dintre compuşii săi naturali şi ajută la reducerea stresului.
  1. Îmbunătăţeşte digestia. Meniul de vară poate produce o serie de probleme digestive, cum ar fi balonarea sau crampele abdominale cauzate de fermentaţie.

Ceaiul de ghimbir ne poate ajuta să reducem intensitatea crampelor abdominale  şi să ne bucurăm de un proces digestiv normal. Totodată, ghimbirul are un puternic efect antiemtic, fiind de mare ajutor în stările de rău de mişcare (zbor cu avionul, croaziere pe mare, circuite cu autocarul etc.).

Tot în timpul verii, putem prepara un Ice Tea din ceai de ghimbir. Se prepară un ceai dintr-o cantitate de ghimbir dublă faţă de cea folosită de obicei, se lasă la răcit, se adaugă lămâie, frunze de mentă, miere şi ….multe cuburi de gheaţă.

 Mihaela Iliescu

 

Știați că aproape 20% din aportul nostru zilnic de apă provine din legume și fructe? Alimente care hidratează

Articole asemănătoare

Orașul vaccinează satul

Postat de - 9 iulie, 2021 0
FacebookTwitterInstituția Prefectului Județul Vâlcea ne informează că, în cadrul campaniei naționale de vaccinare ” Orașul vaccinează satul”, echipele mobile se…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *