La ANAF se va face un fel de restructurare. „Reorganizarea ANAF înseamnă, de asemenea, eliminarea a 150 de posturi de conducere și aproape 2.000 de posturi din structura ANAF. Înseamnă Antifrauda care trece sub Inspecția Fiscală, deci trei vicepreședinți în loc de patru, și rămân discuțiile despre Vamă, unde și acolo vor fi schimbări. Discutăm soluția optimă și acolo, dar deja am început. Pe de o parte vreau să fac economii, pentru că aparatul ANAF și cu informatizarea nu o să mai am nevoie de așa mult personal”, a afirmat ministrul.
Disponibilizări nu se fac. Economia de 2000 de posturi vine prin tăierea posturilor care nu sunt ocupate. La 24000 de persoane, reducerea de 2000 de posturi neocupate, plus diminuarea cu 150 a posturilor de conducere, plus informatizare înseamnă că n-ai adus nici un plus, nu faci nici un fel de reformă. Și se știe că cele 2000 de posturi neocupate erau posturi de execuție. Că cele de șefi erau ocupate.
Și să mai spunem ca mulți dintre cei de la antifrauda sunt slab pregatiți, spre deosebire de ceilalți care fac cariera în specialitate și să mai spunem ca o parte dintre cei angajați la antifraudă sunt din republica Moldova, că români de la noi nu mai erau. Și utilarea celor de la antifraudă a costat bani mulți.
”Urmărim urmările”.(Cătălin Statie)