Miere cu ierburi aromatice sau condimente! Rețetă şi motive să o consumi mai des!

911 0

După cum ştim, mierea este un aliment miraculous, bogat  în aminoacizi, enzime, minerale și vitamine.

Mierea este antibiotică, antiseptică, antifungică, conţine polifenoli și antioxidanți, poate trata alergiile sezoniere, contribuie la starea de bine în multe feluri.

Consumată  în orice mod, este un deliciu şi îi putem spori aroma cu ajutorul unor ierburi aromatice sau condimente.

Mierea extrage umezeala, de aceea este foarte uşor  de infuzat cu ierburi, condimente și alte arome.

Pentru reţeta de miere infuzată, se folosesc ierburi uscate, ce o vor aromatiza și îi vor intensifică savoarea, în decurs de numai o săptămână.

Poate fi păstrată  la temperatura camerei și se poate folosi ca topping pentru înghețată, în ceai sau pentru prăjituri.

Mierea poate fi aromatizata și cu plante proaspeete, culese din grădină sau fructe proaspete, dar acestea conţin multă apă și va trebui ținută la frigider.

Iată şi reţeta:

Ingrediente:

  • 250 ml miere;
  • Una, două linguri plante sau condimente uscate.

Mod de preparare:

  • Se pun ierburile sau condimentele într-un borcan de sticlă, curat. Se toarnă mierea și se amestecă bine. Se închide borcanul cu capac.
  • Se lasă mierea la infuzat între cinci şi şapte zile (sau pe o perioadă mai mare, pentru o aromă puternică). Zilnic sau odată la două zile, se va întoarce borcanul pentru a se amesteca bine mierea, ierburile și condimentele.
  • După o săptămână se încălzește ușor borcanul cu miere într-o baie de apă caldă până când devine lichidă. Se strecoară, astfel se înlătură ierburile sau condimentele. Mierea astfel obținută se depozitează la temperatură camerei.

Sugestii de consum, în funcţie de adaosuri:

  1. Lavandă și păstăi de Cardamom: cu iaurt simplu, vegetal, înghețată de vanilie sau fructe, fructe proaspete de pădure.
  2. Ghimbir măcinat și coajă de lămâie: ceai călduţ sau rece sau orice altă băutură naturală non-alcoolică, un excelent ajutor în digestie sau pentru întărirea imunităţii. Ghimbirul măcinat nu se poate strecura, iar această miere va fi cu atât mai condimentată cu cât stă mai mult!
  3. Rozmarin și coajă de portocală: sosuri pentru salate sau pentru preparatele la grătar și la abur.
  4. Piper întreg şi Salvie: brânză sărată (brie sau parmezan) sau cu felii de măr proaspăt.
  5. Mere uscate şi scorţişoară: ceai călduţ, terci din ovăz, turtă de mălai sau se întinde pur şi simplu pe prăjituri, în locul glazurilor pe bază de zahăr.

 

Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *