Mihai Eminescu, omagiat la Arhiepiscopia Râmnicului

936 0

Luceafărul poeziei româneşti, Mihai Eminescu, la 170 de ani de la naştere

Cu ocazia zilei de 15 ianuarie,  la 170 de ani de la ziua naşterii Marelui Poet Nepereche, Mihai Eminescu, Arhiepiscopia Râmnicului a organizat o serie de manifestări, care au debutat cu slujba de parastas în Biserica Adormirea Maicii Domnului din cadrul Centrului Eparhial.

După slujba de la biserică, momentul de pioasă rugaciune de la monumentul si “teiul lui Eminescu” a fost condus de Înaltpreasfinţia sa Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, însoţit de un sobor de preoţi.

De remarcat, anul acesta, a fost participarea grupurilor de copii de la Şcoala ,,I Gh. Duca”, care au prezentat mini afişe cu poeziile lui Mihai Eminescu. A urmat un program artistic realizat de către actorii teatrului ,, Ariel” din Râmnicu Valcea, acompaniaţi la pian de doamna Galina Nemţanu, în Sala Iosif Episcopul a Casei Sfântul Ierarh Calinic.

Actorii Camelia Constantin, Dan Constantin, Gabriel Popescu şi Anca Olteanu au recitat poezii din creaţia eminesciană. De asemenea, au citat din scrisorile trimise de poet Veronicăi Micle şi ale Veronicăi către poet.

Atmosfera deosebită a fost întreţinută de partituri deosebite susţinute de doamna Galina Nemţanu, la pian.

Corina Enache

 

Articole asemănătoare

Festival peste reguli

Postat de - 4 septembrie, 2020 0
FacebookTwitterCredeați că nu există distracție și în pandemie? Ei bine, brezoienii au reușit să arate contrariul. În ciuda restricțiilor stricte,…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *