Întorși cu bine din Afganistan!

634 0

Căpitan Dăscălescu Florin și plutonier major Cojocaru Daniel sunt doi dintre jandarmii vâlceni care au participat la misiunea NATO de consiliere a forțelor de ordine publică și securitate afgane. Recent întorși acasă din Afganistan, cei doi camarazi spun că nevoia de a face tot ce poți în meseria aleasă și experiențele trăite de alți colegi a fost ceea ce i-a determinat să plece în această onorabilă misiune.

De asemenea, militarii ne-au descris puțin din gândurile și trăirile lor din perioada petrecută în Afganistan… „Această misiune a fost pentru noi o adevărată provocare date fiind condițiile dure, starea de spirit permanent încărcată și tensionată, în alertă în fiecare moment. Cel mai greu am resimțit despărțirea de familie, dar a fost un risc pe care ni l-am asumat încă din primele momente,,

Pe parcursul întregii misiuni NATO, jandarmii au fost implicați în zeci de misiuni de consiliere și protecție, confirmând totodata importanța Jandarmeriei Române în misiunile de consolidare a păcii în zonele de conflict.

Pentru îndeplinirea exemplară a atribuțiilor pe timpul misiunii, celor doi jandarmi le-a fost oferită de către general-maior Robert L. Marion, adjunctul comandantului CSTC-A (Combined Security Transition Command – Afghanistan), medalia NATO non-Article 5 și evaluați cu calificativul excepțional.

Le urăm în continuare mult success și putere de muncă în cariera aleasă!

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *