Cel mai în vârstă coleg al nostru a fost aviator militar și a plâns la moartea lui Stalin

1070 0

Vineri, 16 ianuarie, l-am sărbătorit, la redacția ziarului Curierul de Râmnic, pe domnul Justin Firmanciuc pentru cei 86 de ani împliniți.

Iustin s-a alăturat proiectului Curierul de Râmnic încă de la început, când ziarul era doar o suită de gânduri discutate și răsdiscutate, în lungi plimbări prin centru ori cafenele ori shaormerii, cum este, cea numită de noi Piața Taksim, din centrul Râmnicului. Într-o zi, când aveam sediul de redacției, dar nu aveam computere, Iustin ne-a dăruit laptopul personal și ne-a urat succes. Ne-a povestit viața lui, cum părinții lui au plecat din Cernăuți și s-au refugiat în România, cum a fost pilot militar și cum a plâns la moartea lui Stalin. Și ca să ne descrețească frunțile, care au fost întâmplările frumoase legate de doamnele, din viața sa.

La vârsta lui, Iustin citește zilnic ziarul online și îl critică delicat, iar, pentru noi, asta e de ajuns. Este cap limpede.

La Mulți Ani, Iustin Firmanciuc! (Silviu Popescu)

Nota redacției: vom face intr-o zi un interviu cu acest om și vă vom spune povestea acestei vieți, de-a dreptul, tulburătoare.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *