Burlacu și Mandache, amintiri din meciurile cu superputerea Spania

850 0

Cătălin Burlacu și Andrei Mandache au jucat împotriva “extratereștrilor” din naționala Spaniei, iar acum sunt gata să îi susțină din tribune pe “tricolori” în meciul cu ibericii.

Reprezentativa de baschet a României începe campania de calificare la EuroBasket 2021 la Cluj, chiar în fața campioanei mondiale en-titre, Spania!

Jorge Garbajosa, frații Marc și Pau Gasol, Juan Carlos Navarro sunt câțiva dintre adversarii pe care Cătălin Burlacu (42 de ani) și Andrei Mandache (32 de ani) i-au avut în meciurile România-Spania.

“Spania este numărul unu mondial din orice punct de vedere. Să joci împotriva Spaniei este inimaginabil de frumos, joci împotriva unor monștri care vor fi menționați mereu în istorie în discuțiile despre baschet. În 2005, la Cluj, am fost primul marcator, printr-un coș de trei puncte. Am deschis seria acelui meci și am rămas cu o amintire superbă” – Cătălin Burlacu, fost component al echipei naționale de baschet a României.

“Meciul cu Spania e o amintire proaspătă, de la EuroBasket 2017. Am apărat culorile țării cu mândrie, chiar dacă scorul nu ne-a fost favorabil” – Andrei Mandache, fost component al echipei naționale de baschet a României.

Nimic de pierdut, totul de câștigat

Cu o lună înaintea marelui meci cu Spania, cei doi foști componenți ai naționalei României le-au transmis un mesaj baschetbaliștilor de la prima reprezentativă. “Tricolorii” sunt neînvinși în ultimele șapte partide.

“Ei trebuie să joace un baschet fluent și să fie foarte curajoși, să nu se gândească la diferența de valoare” – Cătălin Burlacu, fost component al echipei naționale de baschet a României.

“Trebuie să joci cu mândrie și fără frică, nu avem nimic de pierdut, decât de învățat. Asta s-a văzut din 2017 până în prezent. Faptul că nu avem nicio înfrângere, indiferent de adversarii pe care i-am avut, este nemaipomenit. Avem un viitor promițător. În astfel de meciuri nu putem decât să ne bucurăm de baschet. Sunt sigur că staff-ul și acest colectiv tânăr și puternic vor face o treabă nemaipomenită” – Andrei Mandache, fost component al echipei naționale de baschet a României.

Biletele pentru duelul stelar de la Cluj s-au pus în vânzare

Spania revine, după doi ani, în BT Arena din Cluj, acum din postura de campioană mondială. În septembrie 2017, ibericii învingeau naționala României într-o partidă contând pentru Grupa C a turneului final FIBA Eurobasket. Meciul România-Spania, primul din grupa de calificare la EuroBasket 2021, se va juca la 20 februarie. Din grupa României mai fac parte Polonia și Israel.

“Dacă iubești baschetul și sportul, în general, când auzi de reprezentativa de baschet a Spaniei te alături necondiționat, mai ales în sala de la Cluj. Lansăm o invitație clujenilor și iubitorilor de baschet din toată țara: mergeți și susțineți naționala României.” – Cătălin Burlacu, fost component al echipei naționale de baschet a României

“Băietii au nevoie de încurajările noastre. Faptul că jucăm cu Spania e un motiv în plus, trebuie să vedem această echipă pe viu.” – Andrei Mandache, fost component al echipei naționale de baschet a României

Biletele pentru meciul România-Spania au fost puse în vânzare în rețeaua bilete.ro, cu următoarele prețuri: inelul 1- 25 lei, inelul 2- 15 lei, peluze-10 lei.

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *