Curierul de Râmnic se întoarce la școală

1868 0

Curierul de Râmnic a fost în vizită la Școala Populară de Arte și Meserii Vâlcea

Tot ceea ce n-avem de la naștere și de care avem nevoie când suntem mari, ne este dat prin educație.” Jean Jacques Rousseau

La sinuosul proces de educație și instruire, la punerea în operă a unor percepții și sensibilități morale inoculate cursanților, o exemplară contribuție au adus-o meșterii convertiți în profesori și instructori, ale căror nume aveau și au rezonanță. Printre ei amintim  numele Gheorghiței Măleanu – etalon încă neatins în arta cusutului, al lui Dumitru Șchiopu – simbol al olăritului vâlcean, Nicolae Ureche – sclipitor în inovarea ceramicii decorative, și mulți, mulți alții.

Activitățile specific desfășurate în cadrul acestei instituții de prestigiu au drept obiective principale educarea artistică a publicului prin programe specifice, sprijinirea tinerilor și artiștilor valoroși în afirmarea lor, cercetarea, conservarea și promovarea tradițiilor populare.

Din dorința de a realiza nevoia de educație, informație și divertisment pentru un public cât mai divers, au fost elaborate programe educaționale pentru preșcolari, elevi, tineri, adulți, pensionari, persoane cu dizabilitați.

Am remarcat din discuțiile  purtate cu  doamna director, Doina Gănescu, domnii și doamnele profesori ale școlii cu vechime de aproape 50 de ani, că această instituție este recunoscută pe plan național și internațional.

Este de apreciat interesul tot mai mare al copiilor, tinerilor și chiar al adulților cu privire la cursurile desfășurate în școală, care se concretizează în numărul mare de înscrieri la fiecare început de an școlar, aceasta însemnând necesitatea înființării mai multor clase de educație artistică. (Corina Enache)

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *