Apel pentru voluntariat, lansat de cercetașii vâlceni de la  „Mircea cel Bătrân”

488 0

La începutul „Săptămânii voluntariatului”, președintele centrului local „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea al O.N. „Cercetașii României”, Nicolae Almași, pregătește, pentru tinerii centrului, un plan pentru săptămâna voluntariatului și pentru weekend-ul acesteia.

“Sigur vom duce mesajul nostru, al copiilor și tinerilor cercetași și al liderilor și voluntarilor adulți ai filialei „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea, în câteva comunități unde se vor înființa nu peste mult timp unități ale centrului nostru. Acest mesaj se adresează în primul rând adulților pe care îi așteptăm alături de noi și chiar dacă trecem prin perioada dificilă a crizei sanitare, suntem optimiști că va fi bine primit”, spune acesta.

Iată câteva repere ale profilului voluntarului cercetaș. Responsabilitate, competență, devotament, iubire de semeni, credință și nu numai atât. Ar mai fi rezistența la efort prelungit, de multe ori în adâncul pădurii, în munți, abilități de tot felul, capacitatea de a găsi cele mai bune soluții de ieșire din situații dificile și, toate acestea pentru copiii și tinerii cercetași.

”Să fii voluntar la centrul local „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea (www.scoutvalcea.ro) al Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României” înseamnă să lucrezi cu dedicaţie şi cât se poate de calificat – urmare unor stagii de formare – pentru copiii şi tinerii cercetaşi din cele opt unităţi din structura grupului nostru, potrivit sistemului de educaţie şi metodei de educaţie scout (cercetăşească) care şi-au dovedit valoarea şi viabilitatea în peste 110 ani de existenţă. A fi lider adult (responsabil de coordonarea activităţilor cu cercetaşii din unităţi sau/şi membru al consiliului centrului local) şi voluntar-cercetaş (îndeplinind diverse alte responsabilităţi în organizarea şi desfăşurarea activităţilor cu cercetaşii sau în resorturile de management al organizaţiei) înseamnă să te implici activ alături de ceilalţi adulţi şi de cercetaşi în viaţa comunităţii locale, să militezi pentru binele general, să fii apărător şi promotor al cauzelor juste, să fii un exemplu pentru ceilalţi”.

Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *