Clădirile conectate la tehnologia integrală

802 0

Tehnică viitorului pentru firmele administrare blocuri sau clădiri este orientată către tehnologie integrată și sisteme predictive. Prabhu Ramachandran, fondator și CEO al Facilio, o companie din New York, US care se ocupă cu realizarea software-ului pentru administrarea clădirilor, împărtășește informații despre noile tendințe din această branșă.

 

Trecerea de la managementul tradițional al clădirilor la cel inteligent

Există o evoluție clară a digitizarii capacității operaționale în spațiul de administrare a clădirilor, dar este nevoie de mai multe lucruri, cum ar fi Internet of Things (IoT), învățarea automată (ML) și inteligență artificială (AI). Totodată, la nivel global, și cu precădere în Orientul Mijlociu, se observă trecerea de la managementul tradițional al clădirilor către o urmărire inteligență și predictivă a instalațiilor.

Cu toate că managementul clădirilor și industria de întreținere a instalațiilor sunt în mare parte automatizate, abordarea în detaliu a mai multor sisteme care lucrează izolat nu a reușit să aducă beneficii proprietarilor sau chiriașilor.

Acest lucru înseamnă că, în timp ce matricea de sisteme și senzori dintr-un portofoliu de clădiri furnizează o mulțime de date, ele sunt inutile, nefiind exploatate. În ciuda investițiilor în valoare de miliarde de dolari în automatizarea clădirilor, acestea continuă să funcționeze sub nivelul lor optim.

 

Soluții pentru exploatarea eficientă a datelor

Exploatarea eficientă a datelor obținute și o platforma adecvată, cum este cea oferită de Facilio care integrează tehnologii percum IoT, Ml și Ai cu sistemele de automatizare existente, ar putea aduce nenumărate beneficii proprietarilor și chiriașilor. Astfel, firma administrare bloc sau clădiri, ar putea deveni mult mai eficientă, intervenind în timp util în pentru reparațiile necesare în mentenanță clădirilor.

Conectivitatea ar permite sistemelor să lucreze împreună în tandem pentru a furniza operațiuni predictive de întreținere. Tehnologia IoT conectează subsistemele izolate anterior într-o clădire și colectează date operaționale în timp real. Aceste date colectate sunt apoi supuse analizei bazate pe AI și pot genera scenarii și etapizări ale operațiilor și acțiunilor necesare.

Mai mult, algoritmul ML permite sistemului să învețe continuu și să contribuie la îmbunătățirea ciclurilor operaționale. Această va ajută firmele administrare bloc să ia deciziile pe baza datelor, permițându-le să obțînă nu numai o imagine de ansamblu a ceea ce se întâmplă în clădire, ci și să dezvolte un control mai bun al performanțelor clădirii.

 

Managementul clădirilor bazat pe datele furnizate de sistemul de automatizare oferă numeroase beneficii

Managementul bazat pe date automatizate, abilitează echipele de intervenție cu o vizibilitate mai mare și în timp real asupra performanetelor clădirilor. Acest lucru ajută la crearea unui model predictiv de intervenții.

Mecanismele de detectare a deficiențelor predictive corelează în mod inteligent alarmele de eroare și declanșează comenzi de lucru automatizate personalului autorizat.

Acest lucru înseamnă că echipele vor fi mult mai bine organizate, vor avea planificări și vor deveni mai productive. Totodată, se va putea interveni mai eficient pentru stingerea incendiilor în situațiile de urgență.

De asemenea, echipele vor fi mai bine informate cu privire la anomaliile activelor, fiind mai receptive și mai rapide în demararea acțiunilor corective necesare.

Toate acestea au că efect managementul adecvat al unei clădiri moderne, bine întreținută. Totodată, ele sunt o garanție pentru o experiență încântătoare pentru chiriași și ocupanți, crescând considerabil randamentul firmelor de administrare bloc, dar și al firmelor de investiții imobiliare.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *