Despre pompieri și despre grija lor față de cetățean

773 0

Joi,  23 ianuarie 2020, în incinta Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, a avut loc evaluarea activitații Inspectoratului pentru situații de urgență ”General Magheru” din județul Vâlcea și Comitetului Județean de Urgența Vâlcea.

Au fost invitați și au raspuns invitației personalități politice și administrative, domnul prefect Tiberiu Costea, domnul subprefect Fîrtat Sebastian, domnul administrator public Adrian Mihăilă, din partea Consiliului Judetean, domnul primar Mircia Gutău, alături de membri CSU Vâlcea, șefi ai serviciilor deconcentrate și descentralizate Vâlcea și personal al inspectoratului.

Zona de competență a ISU cuprinde 89 de localitați ale Judetului Vâlcea și 8 comune din județul Olt.

Pregătirea fizică a reprezentat unul din obiectivele importante ale inspectoratului amintind în acest sens un sportiv de excepție, plutonierul major Tudor Oprea Alexandru care i-a reprezentat la etape internaționale, clasându-se pe podium.

O altă activitate importanta a fost activitatea de voluntariat. Și în prezent au în pregătire voluntari care vin și sprijină activitatea inspectoratului în caz de prim ajutor sau alte situații de urgență.

Pompierii speră ca în anul 2020 să mai înființeze un poligon de pregătire la Drăgășani, în afara celui de la Râmnicu Vâlcea.

Noi, cei de la Curierul de Râmnic, dorim să evidențiem faptul că, la bilanțul acestei instituții s-a vorbit clar despre grija fată de cetățean, de viața lui, de bunurile lui, de animalele lui, adică despre respectul fată de contribuabil. Evaluarea a fost scurtă, la obiect, iar ne-au informat precis, despre întreaga lor activitate.

La final, am fost invitați să vedem o parte din dotarea Inspectoratului.

Cătălin Statie

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *