A revenit pe pista de atletism după trei operații

671 0

A fost la un pas să spună adio carierei în atletism, dar s-a întors pe pistă mai puternică! Bianca Răzor s-a luptat timp de un an cu o bacterie, a suferit nu mai puțin de trei operații iar acum se bucură că poate alerga din nou în competiții.

 Bianca Răzor a suferit anul trecut o gravă problemă de sănătate. O infecție cu stafilococ auriu, contactat la un concurs în Istanbul, a dus-o pe atletă la un pas de a spune adio carierei.

“Am trecut printr-o perioadă foarte grea anul trecut. Am avut o infecție foarte mare în corp, am trecut prin trei operații. M-am luptat apoi cu microbul încă șapte luni. Acela a fost momentul în care m-am gândit, pentru prima dată, că acesta este sfârșitul carierei mele. A fost groznic, într-o fracțiune de secundă m-am trezit, dintr-o persoană foarte activă, pe un pat de spital și cu trei operații” – Bianca Răzor, medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale de Sală la 4x400m.

Bucuria de a putea alerga din nou

Medaliată cu bronz în proba de ștafetă 4X400m la Campionatele Mondiale de Sală din 2016, de la Portland (SUA), Bianca Răzor a început noul sezon cu zâmbetul pe buze. Legitimată la CSM București, ea aleargă, în prezent, proba de 800m.

“Mă simt destul de bine, simt că îmi recapăt puterile. Mă bucur foarte mult și sunt recunoscătoare că pot să alerg din nou. Atletismul dintotdeauna a fost viața mea, e un mod frumos de a trăi. Atletismul m-a disciplinat foarte mult și mi-a ordonat viața” – Bianca Răzor, medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale de Sală la 4x400m.

Lecția de viață

Campioană europeană de tineret în 2015, în proba de 400m, Bianca Răzor a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice, Londra 2012 și Rio 2016. După încercarea prin care a trecut anul trecut, mărturie fiind lunga cicatrice de pe mâna stângă, atleta în vârstă de 25 de ani și-a schimbat prioritățile.

“După toată această nebunie am învățat să apreciez mult mai mult viața, mi-am dat seama că sănătatea e cea mai importantă. Mi-am schimbat puțin felul de a gândi și acum mă gândesc doar la momentul prezent, să trăiesc clipa. Nu vreau să pun presiune pe mine, baremul de calificare la Tokyo este foarte dificil de realizat. Depinde de cum va decurge pregătirea și depinde de starea mea de sănătate. Obiectivul meu, anul acesta, este Campionatul European de seniori” – Bianca Răzor, medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale de Sală la 4x400m.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *