Acești rareși, orbani și iohaniși care ne cer votul

897 0

De acum se știe. Într-un gest de maximă iresponsabilitate națională, premierul desemnat Florin Câțu și-a depus mandatul, pentru a-i face loc în fotoliu lui Ludovic Orban. Și-a depus-o într-un moment în care toate datele arătau că  urmă să primească votul de la toate partidele politice, conștiente că țară are nevoie de un guvern stabil, cu puteri depline.  N-a făcut-o în direct la TV, n-a scurs vreo lacrimă în prime-time, ci ne-a anunțat pe Facebook că așa se cade față de partid. “Sunt un om de partid și înțeleg să fiu alături de partid și de Președintele lui în momentele dificile“, zice finantistul liberal.  Aha!  Și țară, țară  unde este, mai Florine? Dar criză de sănătate profundă, care trebuie guvernată impecabil,  unde se găsește prin cuvintele tale de partid? Te întorci la finanțe că să pregătești prăpastia economică care urmează?

Și-ascultați-l pe-alt liberal de frunte, Florin Român, după ce cu doar două ore înainte ne explică cum va vota el guvernul. ”Cîțu a făcut un gest de mare responsabilitate și a luat decizia pe baza unui singur principiu: Atunci când România este în război cu coronavirsul, niciodată comandatul nu părăsește linia frontului“.  Nu va vine să fugiți la piață că să luați lămâi să va treacă greață? Auzi la el! Responsabilitate și Comandant, când n-are cine să guverneze o țară aflată în stare de asediu politic și medical! Baaaaaaa, ipocrit inconștient ce ești, ia-l pe Ludovic și izolați-va la Lazaret, că acolo trebuie să stați!

Da’ Rareș, Bogdanul colorat și batistat, cum respiră el acum?  Unde-i lupul moralist, autorul uneia dintre cele mai abjecte emisiuni politice, când i-a sărutat dosul “generalului” Gabriel Oprea?! Cică trebuia să candideze și la primăria Capitalei! Păi candidatura lui că primar general  era că desemnarea lui Adrian Mutu în funcția de selectionar a naționalei de fotbal U21, adică un rateu deplin! Cum ne mai învață el din studio și-acum de la Bruxelles despre virtuțile liberale și despre cum o să se schimbe totul în țară asta condamnată la astfel de politicieni!

La ora când scriu tremurat și dezamăgit, președintele Iohannis pregătește conferință de presă în care ne va vorbi, non-empatic și metalic, despre situația creată și despre cât de mult muncește Orban astfel încât să merite o nouă propunere de premier. Nu știu care a fost rolul președintelui în tragicomedia grindeaniano-pesedistă de astăzi, probabil că este părtaș la una din cele mai inexplicabile și rușinoase decizii din politică românească a ultimilor treizeci de ani. Știu însă cu claritate că-și găsește locul fără dificultate în insectarul pesedisto-penelist care a transformat adevărată Românie normală în țară, lor!

Aș vrea să fiu mai ponderat în cuvinte, pentru că am sperat, în idealismul meu tâmpit și desuet. Aș vrea să-i înțeleg în nimicnicia lor, pentru că nu sunt un adversar al lor. Dar nu mai pot. În șase luni de guvernare, liberalii nu au reușit nimic, nimic, din ceea ce promiteau anul trecut. Nici alegeri anticipate, nici locale în două tururi, nici pensii speciale. Ba, mai mult, prin justiție, au făcut exact ceea clamau mai an că este inadmisibil să se întâmple.

De ce ne cer votul ? De ce i-am vota ?

Gabriel Săndulescu

Acest articol reprezintă opinia personală a autorului.

Articole asemănătoare

1 comentariu

  1. Întrebarea corectă care trebuie pusă nu este ” de ce i-am vota”?, ci, de ce am mai vota? De ce să mai ieșim să votăm în țara lor, când, indiferent de votul nostru, acești trădători, dacă nu sunt imbecili sunt ipocriți garantat iar România este oricum pe toboganul prăbuțirii quasitotale?? Re prezintă vreunul din aceșticocoțăi interesele noastre? Nu! Atunci să stăm în case și să ieșim la vot în momentul în care corpul social românesc va fi capabil de a genera lideri onești. Deși mă îndoiesc. E prea puternic șuvoiul de analfabeți funcționali și de imbecili cu diplome universitare sau doctorate!

    Reply

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *