Ce ați făcut din Ziua Națională? 

935 0

1 Decembrie,Ziua Națională, sărbătoarea noastră dragă, de suflet, în care ar trebui să fim cu toții, indiferent de nume, etnie, rasă, credință, loc geografic,  uniți în cuget și-n simțiri.
Să fim mândri că aparținem acestei  nații deosebite, poate, unică în lume, care a dat deopotrivă genii și truditori, oameni simpli, harnici, cu gândire sănătoasă, spirite luminate, artiști, muzicieni, savanți, meșteșugari, oameni cu spiritul viu și cu simțul dreptății, oameni care strălucesc prin frumusețe, bunătate, frumusețe interioară, prin pitorescul snoavelor și al vorbeșor meșteșugite. Românii au dat omenirii lucruri de care suntem mândri; am strălucit în inginerie, medicină, artă, științe. Am dăruit lumii personaje și personalități istorice de prim rang, fie că s-au născut la bordei, la conac, sau în vreo casă nobilă a Europei, fie că le-a chemat Burebista, Mihai sau Ferdinand. Români au fost cu toții, prin naștere, prin simțire, prin ce au dat bun țării.  

Dar, precum pădurea sănătoasă, nobilă, semeață, așa și uscăturile inetrente, fără de care, din păcate, se pare că nu se poate. 

Ne-am dori o Zi Națională frumoasă, decentă, plină de bun simț, bun gust, o zi în care să ne bucurăm nu neapărat de chiolhanuri cu mici sau fasole cu ciolan și sârbe, nu neapărat fâlfâind ditamai tricolorul agățat de mașină, cu claxoane și surle, nu musai cățărați pe vreun monument, făcându-ne poze, scălămbăiți.  O zi în care să înțelegem și conștientizăm semnificația zilei, o zi în care să fim mândri de noi înșine și de țară. Fără resentimente, fără ură,  fără xenofobie, fără șovinism, fără ultranaționalism deșănțat, indus de forte ostile țării, aceleași forțe care au abătut comunismul  peste noi și care astăzi, prin glasul unor oameni lipsiți de discernământ, ce propagă discursuri periculoase, extremiste, riscă să ne readucă în era pierzaniei. 

E 1 decembrie și, din păcate, ne invadează, pe Facebook și la televiziuni, emisiuni kitchoase și postări ultranaționaliste, cu cât de buni români suntem noi, politiceni costumați în ii, daci liberi, șoșoace fâlfâind  tricolorul și incitând la nesupunere civică, ghiolbani cățărați pe monumente, porci căsăpiți, în plin proces de pârlire, burdihane pline, zbierete de pahar, lăutari, individe machiate strident, chirăind un soi ciudat de folclor, nefiresc, rupt de filonul autentic,  manele și maneliști ultrapatrioți. Furii anti-capitaliste, capete de lupi, spirale în Bucegi, marșuri  și mișcări antivaccin, declarații și zbierete patriotarde, bișnițari și panacotari ajunși politicieni, care se bat cu pumnii în piept că ei sunt români adevarați. Bâlci! India amestecată cu Rusia, Ferentariul cu Strehaia, Uțupanii din Deal, cu circăraia dâmbovițeano-mioritică, pretins urbană.  Ratiiiinnng!!! 

NU MAI  ÎNTINATI ZIUA NAȚIONALĂ cu mizeriile, fanfaronade, mitocănisme și prost gust!

Ce ați făcutdin Ziua Națională???  Lăsați România în pace! 

Hai să fim decenți și să nu mai spurcăm iar această frumoasă, sfântă sărbătoare! 

Un simplu tricolor fluturând, o faptă frumoasă, un cântec  fain, de pe la noi, o Maria Tănase, o horă autentică, un colind, un gând cald… putem face asta? 

K.R

Articole asemănătoare

LEGEA BUICAN

Postat de - 1 februarie, 2020 0
FacebookTwitterLegea Buican   Spune secretarul Camerei Deputaților, Cristian Buican, PNL, pe facebook, pe 29 ianuarie, ora  01:36 : “ Cand…

Săraru

Postat de - 1 februarie, 2020 0
FacebookTwitterSărarii se ocupau cu sarea, o tăiau din cariere și o vindeau ca să trăiască. Se spune că  au venit…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *