Sunt bani pentru pensii și salarii! Dar pentru salariile la privat sunt?

248 0

Premierul spune că „spațiul de manevră bugetar și fiscal este egal cu aproape zero, este foarte restrâns”, motiv pentru care vor scădea încasările și vor crește foarte mult cheltuielile.

Așa gândești când n-ai lucrat toata viața decât la stat.

„Dacă renunțăm ca anumite companii care funcționează să beneficieze de scutiri de taxe impozite e posibilă o lipsă de resurse care ulterior să ne pună într-o situație foarte dificilă. Pensiile trebuie plătite la timp, salariile la timp și in acelasi timp trebuie să facem față unor creșteri ale cheltuililor pe aparare, ordine publică”, a mai spus Orban.

Tovarașu…salariile de la privat nu trebuie plătite la timp? Ăia ce mănâncă? Și dacă nu mai mănâncă și nu mai produc, ce dracu spațiu de manevră bugetară iți mai rămâne?

De aia ai vrut să aprobi scutirea băncilor de 1,3 mld lei, bani datorați statului ca urmare a unor hotărâri judecătorești?

„Continuăm activitatea în grupul de lucru economic, de asemenea continuăm consultarea cu mediul de afaceri, cu reprezentanții asociațiilor profesionale, cu reprezentanții sindicatelor, pentru a identifica și alte măsuri. Suntem într-o intensă comunicare cu Banca Națională a României și de asemenea, cu reprezentanții sistemului financiar-bancar pentru a identifica cele mai bune soluții de susținere a angajatorilor și angajaților, a persoanelor fizice și a persoanelor juridice, care au credite, astfel încât să putem să oferim o gură de oxigen pentru acești oameni care sunt în diferite situații și mulți dintre ei poate nu mai au posibilitatea de a plăti creditele. Sigur că în această consultare urmează să vedem foarte clar deciziile pe care le va lua Banca Națională și, de asemenea, guvernul în colaborare cu Banca Națională va adopta actele normative necesare pentru a coordona măsurile luate de Banca Națională cu măsurile luate la nivel guvernamental”, a mai spus Orban

Nu,zău!

Cătălin Statie

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *