Primăria declanşează o amplă acţiune de dezinfecţie pe domeniul public al municipiului Râmnicu Vâlcea

837 0

Primăria municipiului declanşează sâmbătă, 28 martie, o amplă acţiune de dezinfecţie a domeniului public coordonată de Pieţe Prest SA şi concentrată, în special, pe zonele dintre blocuri. La ora 9.00, de la sediul societăţii de lângă Parcul Zăvoi, 110 persoane echipate complet cu combinezoane, cizme, măşti, ochelari, mănuşi şi veste personalizate şi ”înarmate” cu atomizoare de 14 l cu soluţii biocide vor ”ataca” mai multe cartiere din municipiu. Traseul va cuprinde cartierul Zăvoi, Zona Centrală, cartierul 1 Mai şi o parte însemnată din cartierul Ostroveni, iar acţiunea se va repeta până la acoperirea întregului municipiu. Trebuie menţionat că substanţele folosite nu dăunează spaţiilor verzi, florilor, autovehiculelor, iar utilizarea lor nu este toxică pentru oameni sau animale. Acţiunea de sâmbătă este avizată de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Râmnicu Vâlcea şi se încadrează în măsurile de luptă împotriva epidemiei de coronavirus.

• • •

Persoanele vârstnice şi singure din Râmnicu Vâlcea vor primi ajutor din partea Primăriei municipiului

 

Primăria municipiului va demara de luni, 30 martie, o acţiune de împărţire de ajutoare alimentare persoanelor identificate în cursul acestei săptămâni ca având vârsta peste 65 de ani şi fără aparţinători. Sprijinul va consta în furnizarea la domiciliu a câte unui pachet în greutate de 14 kilograme conţinând produse de strictă necesitate din mai multe categorii – ulei, zahăr, făină, mălai, pâine, conserve, carne de pasăre, carne tocată, peşte etc. – estimate să asigure hrana zilnică pentru aproximativ o lună. În cazul în care perioada stării de urgenţă se va prelungi, se are în vederea repetarea acţiunii. Demersul a fost avizat în şedinţa de vineri a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Râmnicu Vâlcea şi se încadrează în prevederile Ordonanţei militare nr. 2/21.03.2020.

• • •

Handbalistele şi angajaţii Sport Club Municipal intră în şomaj tehnic

Ca urmare a situaţiei actuale şi în consecinţa dispoziţiilor emise de către Guvernul României, în conformitate cu Hotărârea nr. 4/24.03.2020 a Consiliului de Administraţie al Sport Club Municipal, contractele de activitate sportivă se suspendă pe perioada stării de urgenţă, iar sportivele şi personalul clubului vor avea dreptul la o indemnizaţie de maximum 75% din salariul mediu brut pe economie (respectiv aproximativ 4.000 lei). În ceea ce priveşte personalul din instituţiile de cultură din administrarea Consiliului Local Municipal – Teatrul Municipal ”Ariel” şi Filarmonica ”Ion Dumitrescu” – s-a dispus, într-o primă etapă, efectuarea tuturor concediilor restante din anul 2019, după care, dacă situaţia actuală persistă, se va aplica o măsură similară. Aceleaşi dispoziţii privind efectuarea concediilor restante şi, ulterior, a celor ce corespund perioadei deja trecută din anul în curs, au fost date şi pentru funcţionarii din cadrul Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea.

Biroul de Presă

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *