Buletin Informativ ISU Vâlcea

660 0

 

În ultimele 48 de ore, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 17 situaţii de urgenţă.

Echipajele au intervenit pentru: 6 traumatisme, 11 diverse afecțiuni medicale, o arsură și o asistență de persoane. După acordarea primului ajutor calificat, toți  pacienţii au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

În data de 28.03.2020, la ora 18:54, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un transformator electric în localitatea Sutești.

Până la stingerea incendiului, a fost degradate transformatorul în procent de aproximativ 5%.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  efectul termic al componentelor transformatorului.

În aceeași zi, la ora 22:53, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la depozit de furaje în localitatea Oteșani.

Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul fânarului pe o suprafaţă de circa  25 mp și aproximativ 2 t de fân.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  folosirea unei surse de aprindere pentru generarea incendiului.

În data de 29.03.2020, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a două incendii de vegetaţie uscată în localităţile: Verguleasa (0.5 ha) și Budești (0.5 ha).

Până la stingerea incendiilor, au ars aproximativ 1 ha de vegetaţie uscată.

La cele 2 incendii, cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *