Răspunsuri despre coronavirus, pe Legea 544

907 0

Am adresat câteva întrebări primarilor vâlceni, în dorința de a fi mai bine informați, despre situația generată de starea de urgență, impusă de pandemia Covit 19. Am primit multe răspunsuri, pentru care mulțumim frumos primarilor din orașele și comunele vâlcene. Știm că nu-i ușor să fii primar, în general, în special în această perioadă cumplită. Apreciem efortul făcut, pentru a ne răspunde. Iată întrebările, în zilele următoare vom publica și răspunsurile, ca să vă puteți face o imagine cum stă județul, în raport cu Țara.  Foarte bine, am zice noi, dar, vă lăsăm să apreciați singuri (S.P.)

 

 

În atenția domnului primar……

  1. Având în vedere situația creată după decretarea stării de urgență, de către Președintele Iohannis, vă rugăm să ne comunicați care au fost măsurile implementate de instituția dumneavoastră pentru stoparea propagării virusului?
  2. Cum au reacționat locuitorii comunei dumneavoastră, la măsurile luate?
  3. Aveți cunoștință de existența unor grupuri mai mari de localnici, care s-au întors, recent, din zone de risc din Europa? Dacă da, cum ați procedat cu acești cetățeni?
  4. La nivelul localității dumneavoastră, considerați că sunt suficiente stocuri de dezifenctanți, măști și alte materiale de prim ajutor? Dacă nu, vă rugăm să ne precizați, cui ați cerut ajutor și cu ce rezultate?
  5. Vă rugăm să ne comunicați, care sunt nevoile locuitorilor din zona dumneavoastră administrativă: ajutoare materiale pentru locuitorii mai vârstnici sau care nu se pot deplasa, dezinfectanți și materiale de prim ajutor medical de urgență, consiliere psihologică pentru locuitorii suspecți de coronavirus- persoane întoarse recent din străinătate, cetățeni care manifestă simptom de coronavirus etc.

 

Curierul de Râmnic solicită aceste răspunsuri, în baza Legii 544/2001 în scopul deplinei și corectei informări a cetățenilor Județului Vâlcea. Consiliul Director al ziarului Curierul de Râmnic vă mulțumește pentru promptitudinea cu care veți răspunde acestui chestionar și vă asigură, așa cum v-a obișnuit, de tot sprijinul și prețuirea pe care o meritați, în calitate de edil a localității dumneavoastră.

 

Președinte al Consiliului Director al ziarului Curierul de Râmnic,

Silviu Popescu

Articole asemănătoare

CULORI. IMAGINI. TRĂIRI

Postat de - 30 mai, 2021 0
FacebookTwitterAsociația Anastasia Ioana vă invită să vizitați expoziția de pictură „CULORI. IMAGINI. TRĂIRI”. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 1…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *