Măsuri USR Vâlcea la nivel local în contextul Covid-19

903 0

Responsabilitatea pentru susținerea celor afectați de efectele pandemiei revine nu doar Guvernului ci și autorităților publice locale.

 

Sistarea tuturor achizițiilor pentru acele lucrări și servicii care nu sunt esentiale sau sunt suspendate pe perioada crizei, înghețarea sumelor prevăzute în bugete pentru acestea și la nevoie, redirecționarea fondurilor pentru lupta împotriva COVID-19 și pentru cheltuielile de funcționare curentă a Administrației locale, prin rectificări bugetare.

Ar putea fi anulate serviciile si contractele care nu sunt esențiale, achiziția de borduri și panseluțe, servicii de trasnport rutier sau aerian, îngrijirea unor spațiilor verzi si multe alte cheltuieli care nu sunt urgente. În condițiile în care Primăria Municipiului Râmnicu și-a supraestimat veniturile, o recalibrare a cheltuielilor în actualul context este absolut necesară.

Deja USR Vâlcea a solicitat public o alocarea bugetară responsabilă. Primăria și toate instituțiile din subordine ar trebuie sa reevalueze de urgență prioritățile, proiectele și activitățile. Să fie anulate toate acele cheltuieli care nu sunt esențiale, astfel încât să se elibereze spațiu bugetar pentru lupta împotriva noului coronavirus. Municipalitatea ar trebui să facă o rectificare bugetară în cel mai scurt timp pentru a aloca fonduri suplimentare către problemele actuale.

 

Prioritizarea achizițiilor sustenabile care sprijină economia locală, națională și europeană. Trebuie ca banii să fie orientați către produse cu sigla ”Made in RO/UE” (cel puțin 70% din valoarea acestora să fie produsă în România / Uniunea Europeană).

 

Stoparea contractării de împrumuturi a căror necesitate nu este justificată. Cu excepția celor menite să combată criza COVID 19, împrumuturile nu sunt necesare în această perioadă în care ritmul activității este redus și perspectivele revenirii la normal nu sunt deloc clare.

 

Coordonarea între autoritățile locale și Guvern pentru accesarea fondurilor europene puse la dispoziție de UE pentru criza Covid19.

 

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea trebuie să se implice cu maximă responsabilitate în combaterea efectelor pandemiei. De ceea ce vor face în aceste săptămâni depinde nu doar sănătatea râmnicenilor, ci și situația economică si sociala la nivel local.

 

Andrei Gheorghiu

Președintele USR Vâlcea

Candidat pentru Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *