O țară funcționează cel mai bine atunci când conduce, nu când controlează!

683 0

Răspunsul președintelui Trump la criza coronavirus este fără precedent și dintr-un alt motiv, unul pe care majoritatea americanilor nu îl vor vedea la știri. „De-a lungul istoriei, situațiile de urgență naționale au dus la un guvern federal mai puternic și centralizat”, Hudson Institute Distinguished Fellow Christopher DeMuth scrie în Wall Street Jurnal.

Până acum. „Pentru prima dată în istoria SUA, o administrație răspunde la o criză cu dereglementare și descentralizare, spune el.

Iată de ce. Politicienii de carieră, atât la Washington, cât și în întreaga lume, au un instinct în timpul unei urgențe: să preia puterea. Este rareori temporar, și de multe ori are prea puțin de-a face cu situația de fapt. În schimb, politicienii creează mai multe agenții și mai multă birocrație, susținând că guvernul mai mare va preveni următoarea mare amenințare.

Opusul se întâmplă. Un răspuns lent, birocratic la nivel global a făcut virusul mai rău. Organizația Mondială a Sănătății, cu bugetul său anual de 2,4 miliarde de dolari, nu a pregătit lumea pentru Coronavirus, a minimalizat riscul, în timp ce susținea ideea Partidului Comunist Chinez, cum că virusul nu se răspândește între oameni.

În altă parte a lumii, țările cu guverne ce aleg medicina socializata au fost obligațe să aleagă pe cine să îngrijeasca,de multe ori în detrimentul pacienților mai în vârstă.

În Statele Unite, președintele Trump a trecut la reducerea rapidă a birocrației, eliminând regulile învechite și birocrația în jurul testelor, tratamentelor, telemedicinei și multe altele pentru a accelera răspunsul lor la nivel național, la standardele sale.

Președintele Trump știe că Washingtonul funcționează cel mai bine atunci când conduce, nu când controlează. Prioritatea lui este să se asigure că fiecare stat, localitate și lucrător din prima linie are resursele necesare pentru a lupta împotriva acestui virus. Fie că este vorba de asigurarea mai multe ventilatoare sau de testare rapid extinderea,el a adus, cel mai bun de pe pământ, sectorul privat, pentru a ajuta.

„Poporul american a făcut o treabă dată naibii”, spune el.

Dragi conducători români, luați aminte, istoria este deja scrisă.

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *