În SUA a fost înființată Forța Spațială

490 0

A fost  doar o sclipire în ochii președintelui Trump , Forța Spațială a Statelor Unite a salutat mai mult de 85 de locotenenți secundari , care au absolvi Academia Forțelor Aeriene , cu șase săptămâni mai devreme, din cauza anului universitar scurtat de coronavirus. .

Prietenii și familia au trebuit  să urmărească via streaming și Facebook pentru că nu li s-a  permis intrarea  în campusul Colorado Springs pentru evenimentul istoric, care marchează absolvirea primilor cadeți care își vor câștiga diplomele în operațiunile spațiale .

La începutul său, în urmă cu doar 100 de zile, forța era alcătuită dintr-un singur ofițer, genul general al Forțelor Aeriene, John Raymond , șeful operațiunilor spațiale și cel mai nou membru al șefilor de stat mixt.

În timp ce o mare parte din discuțiile populare s-au concentrat pe uniforme, imnuri, un logo și chiar ce să cheme membrii forței (cadeți? Starmeni? Trupe?), Raymond s-a concentrat pe munca serioasă de a construi o forță din pământ. Acest lucru va fi esențial, deoarece națiunea se va confrunta cu amenințări noi și nefăcute împotriva constelației sale din ce în ce mai vulnerabile de sateliți care înconjoară planeta pe orbită joasă a Pământului.

Văzând „comploturi”, Beijing intenționează să lupte pentru „supraviețuire” cu SUA:  baronul petrolier chinez

Peste 1.800 de aerieni, din 23 de organizații diferite ale Forțelor Aeriene, care au responsabilități în spațiu, se pot alătura în curând forței, a spus Raymond la Institutul Mitchell . În plus, 16.000 de angajați ai Forțelor Aeriene din Comanda Spațială SUA sunt deja repartizați administrativ noului serviciu și vor fi în curând transferați în Forța Spațială în calitate de membri permanenți.

TESTUL RUSSIAN DA-ASAT: Ca și cum ar fi de gând să puncteze acest punct, Rusia a testat  o rachetă anti-satelit cu ascensiune directă, concepută pentru a scoate sateliți de comunicații și spion care ar orbi America și va bloca economia în caz de război.

„Sistemul de rachete din Rusia este capabil să distrugă sateliții pe orbita joasă a Pământului ”, se arată într- o declarație a Comandamentului Spațial american, care a menționat testul de rachete ASAT a urmat „testarea pe orbită” a Rusiei a doi sateliți ucigași, COSMOS 2542 și COSMOS 2543. ” Acești sateliți … s-au comportat similar cu sateliții ruși precedenți care prezentau caracteristici ale unei arme spațiale „, se arată în comunicat.

„Spațiul este esențial pentru toate națiunile și modul nostru de viață”, a spus Raymond. „Acest test este o dovadă suplimentară a susținerii ipocritice a Rusiei de propunerile de control al armelor spațiale exterioare, menite să restricționeze capacitățile Statelor Unite, fără a avea în mod clar intenția de a opri programele de arme contra-spațiale.”

„Este acea zicalĂ veche: obiectele în mișcare tind să rămână în mișcare. Obiectele în repaus rămân în repaus”, a spus el. „Dacă nu continuăm această mișcare și accelerăm progresul în fața acestui serviciu, atunci va merge în cealaltă direcție și nu vom putea vedea niciodată celelalte uniforme care vin în Forța Spațială.”

(sursa The White House)

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *