Miniștri care-și fac treaba. Violeta Alexandru

726 0

Ne place Violeta Alexandru. Nu spunem că este tânără, frumoasă, deșteaptă și că și-a tras o tunsoare șic. Spunem că munceste, că nu ne mănâncă banii degeaba. Să vă arătăm programul de azi, ziua în care apare articolul:

09:00 • Ședință de Guvern;

12:00 • Evaluare stadiu implementare măsuri privind distanțarea socială/triajul epidemiologic la nivelul MMPS/instituțiilor din coordonare;

13:00 • Evaluare măsuri adoptate la nivelul Inspecției Muncii pentru verificarea respectării obligațiilor angajatorilor/angajaților în perioada stării de alertă;

14:00 • Evaluare stadiu plăți șomaj tehnic/zile libere părinți;

15:00 • Evaluare stadiu soluționare dosare noi/recalculări pensii;

16:00 • Finalizare proiect act normativ completare legislație privind lucrătorii sezonieri în străinătate;

18:00 • Verificarea stadiu procesare formalități cetățeni din Sri Lanka;

19:00 • Sesiune live de întrebări și răspunsuri.

Se vede ca stie ce are de facut si ca este si eficienta.

Dar nu asta ne-a impresionat cel mai tare.

Ne-a impresionat, în primul rând, că a știut să mascheze cu eleganță disfuncționalitățile guvernului referitoare la plățile pentru somajul tehnic și alte plăți care se fac prin ministerul pe care-l conduce. A știut să mascheze faptul că cineva a vrut să-i tragă preșul de sub picioare. A știut să evite cu eleganță situația ingrată în care a fost pusă atunci când, a fost nominalizată ca înlocuitoare a lui Ludovic Orban.

Ne-a impresionat atunci când a luat la telefon fiecare casă de pensii în încercarea de a pune ordine în relația acestora cu pensionarii.

Este primul ministru al României care a mers în Germania să pună la punct situația românilor plecați la munca acolo. În urma vizitei domniei sale acolo, ministrul german al Muncii a înaintat Angelei Merkel propuneri de modificare a legislatiei în domeniul muncii. Pentru că nemții au nevoie de fortă de muncă româneasca și nu au fost deloc corecți. Iar ”marele” nostru ambasador Hurezeanu ”doarme în papuci”. Și care acum dă declarații despre ce a facut el, când, de fapt,  ”munca” a făcut-o doamna Violeta Alexandru.

Și a discutat situația muncitorilor români și cu omologii dânsei din Franța și Austria.

Într-una din zilele trecute, duminică seara târziu, a  fost pe aeroportul Otopeni ca să rezolve cazul unor muncitori din Sri Lanka, care au fost puși pe liber de către un angajator român după ce , chipurile, unul dintre ei a fost depistat cu, de acum celebrul Covid. Doamna ministru a trebuit să să lămurească toată această încurcătură, mai ales că situația intervine în condițiile în care, în ultimele săptămâni, s-a discutat foarte mult despre cum sunt tratați muncitorii români în alte țări.

Continuați tot asa, doamnă ministru. Suntem alături de dumneavoastră. Sperăm să nu ne dezamăgiți.

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *