Pe 1 iunie, de Ziua Copilului, Primăria Râmnicului îi invită pe cei mici la Arenele ”Traian”

247 0

Pe 1 iunie, de Ziua Copilului, Primăria Râmnicului îi invită pe cei mici la Arenele ”Traian”

 

Luni, 1 iunie, de la ora 18.00, Primăria municipiului îi invită pe cei mici la Arenele ”Traian” la musicalul pentru copii ”Gagagugucucuriguuu”, pus în scenă de actorii Teatrului Municipal ”Ariel”, o adaptare după povestea “Punguţa cu doi bani” de Ion Creangă. Numărul spectatorilor la acest eveniment va fi limitat la 500 de persoane, iar accesul gratuit se va face pe baza invitaţiilor care se pot ridica de la Cinematograful ”Geo Saizescu”, în zilele de sâmbătă – 30 mai şi duminică – 31 mai, între orele 10.00 – 18.00, sau direct de la Arenele ”Traian”, luni – 1 iunie, între orele 10.00 – 17.00.

Intrarea în Arenele ”Traian” se va face pe porţile dinspre Sala Sporturilor ”Traian”. Spectatorii, atât cei mici, cât şi însoţitorii adulţi, sunt rugaţi să respecte reglementările actuale impuse prin Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 26/28.05.2020 în ceea ce priveşte distanţarea de siguranţă şi purtarea măştii de protecţie, precum şi indicaţiile personalului de ordine.

 


 

Asfaltări de alei, parcări şi reabilitarea terenului de sport din preajma Grădiniţei nr. 2 Ostroveni

 

Primăria municipiului, prin intermediul Direcţiei Administrarea Domeniului Public, desfăşoară mai multe lucrări de amenajare în vecinătatea Grădiniţei Ostroveni 2. Pe parcursul mai multor zile au fost făcute asfaltări pe alei şi în parcări – cu folosirea a aproape 400 de tone de asfalt, s-au demontat gardurile care prezentau pericol de prăbuşire şi s-a aşternut pământ în curtea grădiniţei în vederea plantării de flori. De asemenea, s-a demarat refacerea terenului de sport de aici prin decopertarea betonului ce urmează să fie înlocuit cu strat granuloflex. Recent, tot în preajma respectivei unităţi preşcolare, s-a finalizat un loc de joacă şi un mic parc destinat relaxării locuitorilor din zonă.

 


 

Primăria Râmnicului schimbă aspectul blocurilor din zona centrală şi din Troianu cu 4 milioane de lei de la bugetul de stat

 

În baza Contractului de finanţare în valoare de 4.092.547 lei, semnat în cursul anului trecut cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Primăria municipiului va reabilita termic faţadele mai multor blocuri din zona centrală şi de la intrarea în oraş din zona Troianu. În conformitate cu Ordinul MLPDA nr. 1496/14.05.2020, municipiul va primi în cursul acestui an suma de 500.000 lei pentru anveloparea imobilelor bloc 2 de pe Calea lui Traian din zona Troianu şi bloc ”Anton Pann”, bloc L – Calea lui Traian, bloc L – Regina Maria şi bloc K – Scuarul Mircea cel Bătrân din zona centrală; diferenţa de bani urmează să fie virată în cursul anului viitor. În ceea ce priveşte reabilitarea termică a blocului 1 – Calea lui Traian (zona Troianu), în perioada următoare se aşteaptă să fie semnat un contract distinct de finanţare în cadrul aceluiaşi Program multianual privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, derulat conform OUG nr. 18/2009. Numărul total al apartamentelor din cele 6 blocuri care vor beneficia de lucrări de anvelopare este de 383.

Banii de la bugetul de stat acoperă 60% din valoarea investiţiei, restul sumelor necesare fiind asigurate de la bugetul local – 15% şi de către proprietarii apartamentelor beneficiare – 25%. Procedura de selecţie a executantului s-a anulat de patru ori din lipsă de ofertanţi, a cincea oară prezentându-se trei oferte, care se află acum în evaluare.

Biroul de Presă

Articole asemănătoare

Stop Fake News !

Postat de - 24 martie, 2020 0
FacebookTwitterCurierul de Râmnic nu publică și nu încurajează niciun fel de fake news. Cu riscul de a pierde cititori, editorii…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *