Jandarmii vâlceni alături de cetăţeni pe timpul minivacanţei de 1 IUNIE

591 0

 

Peste 350 de jandarmi vor fi angrenaţi în misiuni specifice pe perioada minivacanţei de 1 IUNIE.

Astfel, în perioada 30 mai – 01 iunie, Jandarmeria Vâlcea va intensifica misiunile de patrulare alături de celelalte forţe de ordine şi va asigura un climat de ordine şi siguranţă publică pe raza întregului judeţ.

Jandarmeria montană

În ceea ce priveşte zona montană a judeţului şi măsurile de relaxare din această perioadă, se estimează o creştere a persoanelor pasionate de drumeţii, mersul cu bicicleta pe traseele montane şi alpinism.

Jandarmii montani vor funcţiona la o capacitate corespunzătoare în staţiunile Olăneşti, Călimăneşti-Căciulata, Voineasa şi pe traseele turistice, atât pentru informarea şi îndrumarea turiştilor, cât şi pentru prevenirea oricăror incidente nedorite.

Recomandările pe care le fac jandarmii în perioadă sunt legate în primul rând de respectarea de către turişti a unor reguli de bază  în ceea ce privesc măsurile de  prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-COV 2, să aibă echipament potrivit pentru activităţile de alpinism şi ciclism, să respecte regulile privitoare la traseele montane, să nu se abată de la acestea şi să nu lase în urma lor resturi menajere, care pot dăuna mediului înconjurător.

Totodată, reamintim cetăţenilor că pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul echipajelor de jandarmi aflate în dispozitiv fie direct, fie prin apelarea numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.

 INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN VÂLCEA

 

Articole asemănătoare

#AvemNevoieDeTeatru

Postat de - 21 octombrie, 2020 0
FacebookTwitterCampania lansată de Teatrul Anton Pann pentru iubitorii teatrului de pretutindeni. De ceva timp pe pagina de facebook a Teatrului…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *