România a livrat Republici Moldova echipamente medicale a căror calitate poate fi probată prin certificatele de conformitate

204 0

Secretarul general al guvernului, Antonel Tănase: România a livrat Republici Moldova echipamente medicale a căror calitate poate fi probată prin certificatele de conformitate

România a livrat R. Moldova echipamente medicale a căror calitate poate fi probată prin certificatele de conformitate, susține secretarul general al Guvernului de la Bucureşti, Antonel Tănase, respingând, astfel, acuzațiile potrivit cărora ajutorul acordat republicii noastre la începutul lunii mai curent pentru combaterea noului coronavirus ar fi fost de proastă calitate, transmite Romanian Global News, citând presa de la Chișinău.

„Noi avem documente că acele produse au fost de calitate şi, în general, nu numai faptul că avem o relaţie specială cu R. Moldova, dar pe dimensiunea relaţiilor externe, România până în prezent şi-a respectat blazonul, unul care este nobil şi un blazon ce ne face cinste”, a declarat Antonel Tănase, citat de TVR Moldova.
Secretarul general al guvernului de la București a afirmat că România a oferit Republicii Moldova un pachet consistent de sprijin pentru combaterea COVID-19, prin organizarea unei misiuni medicale, donarea de echipamente medicale, medicamente şi dispozitive medicale, care s-au încadrat în parametri de calitate, conform certificatelor puse la dispoziţie.
„Echipa medicală şi-a început activitatea în 30 aprilie şi a avut o misiune de 15 zile în spitalele din R. Moldova, care au tratat pacienţi infectaţi cu COVID-19. De asemenea, ajutorul umanitar a fost semnificativ 3,5 milioane de euro şi au constat în 500 de mii de măşti, 25 de mii de combinezoane, 200 de mii de mănuşi şi 5 mii de viziere, medicamente şi dispozitive medicale, ce au fost livrate R. Moldova în 7 mai 2020 şi ulterior distribuite mai multor unităţi medicale din toate regiunile R. Moldova”, a mai declarat oficialul roman.

Romanian Global News

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *