Urmarea a depistării unui număr de 28 de cazuri pozitive cu SARS – CoV-2 din cadrul Centrului de îngrijire și asistență Zătreni

645 0

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI 

INFORMARE DE PRESĂ

 

Urmarea a depistării unui număr de 28 de cazuri pozitive cu SARS – CoV-2 din cadrul Centrului de îngrijire și asistență Zătreni (din cadrul DGASPC Vâlcea), Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a declanșat o anchetă epidemiologică.

Toți pacientii pozitivi sunt beneficiari ai centrului mai sus menționat și au fost testați conform metodologiei elaborate de INSP –CNSCBT.

Personal medical din cadrul secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea se va deplasa în centrul de îngrijire în vederea  evaluării stării pacienților.

În urma triajului clinic beneficiarii pozitivi vor fi internați în spitalele dedicate SARS-CoV-2 în funcție de forma  clinică.

Beneficiarii pozitivi asimptomatici vor fi relocați într-un pavilion separat de beneficiarii negativi și vor fi monitorizați de către un medic în specialitate Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea.

Menționăm că Centrul de îngrijire și asistență Zătreni are personal medical și auxiliar propriu (1 medic, 13 asistenți medicali, 39 infirmiere).

Articole asemănătoare

Informare Cancelarie Prefect

Postat de - 11 septembrie, 2020 0
FacebookTwitterMINISTERUL AFACERILOR   INTERNE INSTITUȚIA  PREFECTULUI – JUDEȚUL VÂLCEA CANCELARIE PREFECT INFORMARE DE PRESĂ Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU)…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *