Încercând să-și salveze scaunul, Emmanuel Macron numeste un nou Prim ministru.

224 0

Jean Castex, a fost desemnat vineri, 3 iulie, în funcţia de Prim ministru al Franței. Tată a patru fete, om de dreapta, tip curtenitor, va încerca să-i salveze scaunul de presedinte lui Macron.

Acest bărbat de 55 de ani,Castex, care nu a fost niciodată ministru, cumulează, în ochii preşedintelui avantajele necesare pentru a duce la bun sfârşit a doua etapă a mandatului prezidenţial: etnarh, dar în contact cu teritoriile; mereu etichetat LR, dar un reputat om al dialogului şi perfect cunoscător al arcanelor puterii după trecerea sa pe la Elysée ca secretar general adjunct, la sfârşitul mandatului lui Nicolas Sarkozy.

Mai multe aflați din evz.ro:

https://evz.ro/le-monde-cine-este-jean-castex-noul-prim-ministru-al-lui-emmanuel-macron.html

Șmecheria cu covidul n-a ținut în Franța, de aceea Macron se vede obligat să repornească economia cu unul care să o facă cu pași mici. Dacă pașii ar fi mari, șmecheria cu covidul ar fi devoalată.

Pentru că în Franța există un Didier Raoult, medic și microbiolog francez specializat în boli infecțioase. În 1984, Raoult a creat unitatea Rickettsia la Universitatea Aix-Marsilia. De asemenea, predă boli infecțioase la Facultatea de Medicină a Universității Aix-Marsilia.

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *