Finanțări nerambursabile de 20 000 lei pentru proiecte STEAM prin Fondul Științescu Buzău ediția 3.0

354 0

COMUNICAT DE PRESĂ

 13 februarie 2024, Buzău. Fundația Comunitară Buzău lansează pe 13 februarie 2024 a treia ediție a Fondului Științescu Buzău prin care oferă finanțări nerambursabile între 5.000 și 20.000 lei și mentorat elevilor cu proiecte STEAM (stiințe, tehnologie, inginerie, artă digitală, matematică).

 Fundația Comunitară Buzău anunță deschiderea apelului de proiecte în cadrul Ediției 3.0 a Fondului Științescu Buzău. Grupuri de inițiativă și asociații non-profit din județul Buzău se pot înscrie cu proiecte din domeniul STEAM în competiția de proiecte și pot obține finanțări de până la 20 000 de lei sau chiar mai mari, dacă există oportunitatea de cofinanțare.

Nava Științescu, simbolul acestui program, a călătorit în 2022 și 2023 prin Buzău, Bisoca, Săpoca, Lopătari, Mărăcineni, Ținutul Buzăului și Râmnicu Sărat. În cele două ediții derulate în Buzău în 2022 și 2023, 14 proiecte STEAM din județul Buzău au fost câștigătoare, și au primit, în total, 276.310 RON finanțare pentru implementare. Proiectele au fost implementate în mediul rural și urban, de către ONG-uri și grupuri de inițiativă, având estimați aproximativ 6.000 de beneficiari direcți.

Vezi care sunt proiectele implementate prin:

În 2024, nava Științescu își continuă călătoria prin tot județul și cheamă oamenii cu inițiativă, tinerii, profesorii, specialiștii să-și contureze ideile, să le transforme în proiecte, să le înscrie în competiție în perioada 13 februarie – 12 martie 2024 și să obțină astfel șansa de a primi finanțare ca să transforme ideile în realitate.

Fundația Comunitară Buzău încurajează înscrierea de proiecte creative, inovative și care să cultive pasiunea pentru educația STEAM (știință, tehnologie, inginerie, arte digitale și matematică). Proiectele înscrise trebuie să poată ajuta membrii comunității să descopere miracolele naturii, să arunce o privire în viitor, să înțeleagă ce au însemnat descoperirile științifice pentru omenire și ce pot să ne aducă tehnologiile moderne, să învețe cu entuziasm despre științe exacte și arte. Cu această ocazie, tinerii pot să descopere cum funcționează legile naturii, cum pot folosi tehnologiile moderne și cum se pot implica în proiecte care le oferă posibilitatea unei viziuni creative asupra viitorului.

Valoarea totală a fondurilor acordate prin Fondul Științescu Buzău ediția 3.0 pentru proiectele desfășurate în județul Buzău în 2024 este de 220.000 lei, iar acestea vor putea fi implementate în perioada aprilie – iulie 2024. Ne propunem să finanțăm între 10-12 proiecte.

Se pot înscrie cu proiecte organizații non-guvernamentale (inclusiv asociații studențești, asociații de părinți, asociații ale școlii) și grupuri de inițiativă  – grupuri non-formale alcătuite din minim 3 membri (cel puțin un adult) care se unesc pentru un scop comun. Grupul de inițiativă poate fi formate din elevi, liceeni, studenți, masteranzi, doctoranzi, oameni cu diverse specializări: profesori, bibliotecari, educatori, programatori, matematicieni, fizicieni, ingineri, biologi, chimiști, muzeografi, restauratori, artiști vizuali, muzicieni, arhitecți, designeri, etnologi, sau pur și simplu părinte cu e idee de cum poți face ca pasiunea ta pentru științe să fie transmisă mai departe elevilor.

Științele și tehnologia joacă un rol important  în economia viitorului, iar România poate folosi aceste oportunități dacă mai mulți tineri aleg să se orienteze spre aceste domenii.

La o scară mai largă, va beneficia de program întregul sistem educațional din Buzău, prin diseminarea rezultatelor și promovarea avantajelor educației STEAM, prin crearea unor modele de proiecte replicabile și scalabile în așa fel încât acest program să devină un exemplu de bune practici.

Pentru înscriere, ONG-urile și grupurile de inițiativă trebuie să intre pe https://fundatiacomunitarabuzau.ro/fondul-stiintescu-buzau/fondul-stiintescu-buzau-3-0/  să citească Ghidul Aplicantului apoi să completeze cele 2 formulare: Anexa 1 Formularul de aplicare și Anexa 2 Formularul de buget. Formularele se trimit apoi pe email la contact@fcbz.ro. Toate documentele completate vor fi trimise până pe 12 martie 2024, ora 23:59. Selecția proiectelor va fi făcută în perioada 13-26 martie 2024 de către un juriu independent format din experți în educație, reprezentanți ai mediului de afaceri, persoane active din comunitatea locală și membri ai Fundației Comunitare Buzău. Componența juriului va fi făcută publică pe site-ul programului. Anunțarea proiectelor câștigătoare se va face pe 27 martie 2024.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *