Pompierii nu vor mai stinge focurile din lanuri

527 0

Pompierii nu vor mai stinge focurile din lanuri. Ministrul agriculturii împotriva agricultorilor.

Pompierii de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență nu se vor mai deplasa la incendiile izbucnite pe câmpuri.

Potrivit normelor IGSU, publicate în Monitorul Oficial, societățile agricole sunt obligate să asigure constituirea, cu avizul inspectoratului, a serviciului de urgență privat, precum și funcționarea acestuia conform reglementărilor în vigoare ori să încheie contract cu un alt serviciu de urgență voluntar sau privat, capabil să intervină operativ și eficace pentru stingerea incendiilor. Totodată, acestea sunt obligate să permită, la solicitare, accesul forțelor inspectoratului în unitatea sa în scop de recunoaștere, instruire sau de antrenament și să participe la exercițiile și aplicațiile tactice de intervenție organizate de acesta. Obligatorie este și asigurarea pregătirii și antrenarea serviciului de urgență privat de intervenție.

La punctele de recoltare în lan, pentru parcele de peste 50 ha, fermierii trebuie să aibă câte 1-2 pluguri sau discuri pentru tractare, o remorcă echipată cu 5 stingătoare cu spumă, utilaje, unelte și alte mijloace tehnice de primă intervenție, formate din 5 coase, 10-15 mături de nuiele cu coadă de minimum 3 metri, 10 găleți cu apă și un rezervor de apă de minimum 500 de litri, precum și o cisternă remorcabilă cu pompă.

”Dar cum îi ceri tu asta amărâtului ăluia cu 50 de hectare. Păi ăla nu are bani de niciunele. Și câți angajați cred autoritățile că are un fermier, ca să pună și responsabili cu prevenirea incendiilor, echipe de intervenție? Nu ai cum să respecți aceste norme, este imposibil”, a declarat pentru national.ro Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România.

La ce-i mai plătim pe pompieri? Să acorde asistență la alte instituții bugetare? Averea cetățeanului nu conteaza?

Și să vezi controale tematice pe protecția muncii la fermieri. Să vezi cum numai ”unii specialiști” pot întocmi dosarele de protecție ISU. Cum se face și acum.

Vai de capul lui de ministru.

Domnule ministru, cum rămane cu ordonanța de urgență prin care trebuia să se modifice legea care favorizează marii retaileri?

Domnule ministru, sunteți împotriva agricultorului român.

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *