Senatorul Viorel Badea a anunţat că va depune un amendament astfel încât românii din străinătate să poate cumpăra terenuri agricole

455 0

Viorel Badea, senator pentru diasporă, a anunţat că va depune un amendament astfel încât românii din străinătate să poate cumpăra terenuri agricole, în condiţiile în care ultima modificare a legislaţiei îi împiedică pe aceştia să achiziţioneze asemenea proprietăţi în propria ţară, transmite Romanian Global News.
Viorel Badea a subliniat că va depune un amendament pentru modificarea Legii privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan astfel încât românii din diaspora să aibă dreptul de a cumpăra terenuri agricole în ţara lor.
”Voi depune un amendament care să repare această nedreptate. Adversarii românilor din diaspora se bucură doar când aceştia trimit bani şi susţin economia naţională, dar nu vor să le ofere nici măcar egalitatea în drepturi. Să nu uităm că românii plecaţi în străinătate au trimis bani către rude, pentru a le investi în comunităţile lor, astfel încât România să se dezvolte şi în mediul rural, prin mici afaceri, nu doar în oraşele mari. O ţară sănătoasă social şi economic are în centru românul de rând, care munceşte pentru familia şi comunitatea sa, nu latifundiarul de pe lângă partide, aşa cum vrea PSD”, a completat senatorul Viorel Badea, senator PNL de diaspora şi preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara ţării din Senat.
Nu în ultimul rând, parlamentarul liberal atrage atenţia că o temă cum e aceea a dreptului la proprietate ar trebui să fie discutată mai atent de Legislativ, în condiţiile în care agricultura devine un domeniu spre care vor fi direcţionate sume importante de bani, iar România trebuie să profite de faptul că poate cultiva o gamă largă de produse.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *