Este tot mai simplu să găsești online perechea potrivită

482 0

Se pare că oamenii au tot mai multă încredere în inteligența artificială când vine vorba despre găsirea jumătății, de aceea aplicațiile de dating câștigă teren.

Un studiu derulat, la nivel international, printre utilizatorii aplicațiilor de dating a arătat că acestea le-au îndeplinit așteptările în găsirea partenerului potrivit.

Aproape jumătate dintre cei care au folosit aplicații precum Tinder sau Facebook Dating au recunoscut că recomandările algoritmilor corespund cu ceea ce își doresc ei.

Taher Sonu, psiholog, expert în arta atracției, explică pentru Știrile PROTv: „Este un trend pe care îl vedem de peste 10 ani de zile, și anume să ne găsim jumătatea sau măcar partenerul sau partenera în mediul online. E un trend care a fost puțin accelerat de contextul pandemiei, pentru că fiind închise cluburile, terasele și alte locuri în care puteam să interacționăm cu alte persoane, ca să socializăm, acum trebuie să ne îndreptăm spre mediul online. (…) Este interesant, pentru că acum inteligența artificială culege date despre noi. Noi introducem datele personale, lucrurile care ne atrag și interacționând cu anumite profile în social media practic ajutăm inteligența artificială să vadă anumite pattern-uri, anumite curente și anumite elemente care nouă ne plac, să observe acele lucruri care nouă ne plac la o persoană și astfel să ne arate acele profile cu care noi vrem să interacționăm.”

Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *