Inovație americană exceptională

704 0

Știrile de la Laboratoarele Abbott sunt foarte bune. Cu testarea ramped-ului s-a ajuns la cel mai bun mod de a descoperi cine are virusul și, astfel, se poate afla care este rata mortalității cu adevărat.  Administrația pentru produse alimentare și droguri a dat aprobarea de urgență pentru noul test al lui Abbott, cel mai rapid disponibil la punctul de îngrijire. Poate oferi un rezultat pozitiv în cinci minute și un rezultat negativ sub 15 minute.(sursa New York Post)

Acest test se desfășoară pe o platformă de dimensiunea unui mic toaster și astfel poate deveni o caracteristică a micilor clinici și cabinete de medici, nu doar a spitalelor. Abbott se așteaptă să livreze 50.000 din aceste teste pe zi, începând cu această săptămână. FDA a dat OK la un test de punct de îngrijire și de la compania Cepheid, de asemenea, ce poate returna rezultatele în 45 de minute.

Și mai promițătoare sunt testele serologice care pot găsi anticorpi într-o înțepătură de sânge – care dovedesc că ai avut COVID-19 chiar și fără simptome. Acest lucru va face mai ușor să urmăriți contactele și să eliminați anumite persoane pentru a nu mai izola. Biomerica a dezvoltat unul care poate furniza rezultate în 10 minute la un cost de 10 dolari. Livrează deja truse în Europa, dar are nevoie de aprobare pentru administrarea alimentelor și a drogurilor pentru utilizarea americană (sursa, FDA.)

România, se aude? Unde este cercetarea noastră?

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *